Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Ozbiljna momčad si ovo ne smije dozvoliti, teško je prihvatiti ovaj potez na kraju

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ovo će biti teško za preboliti. Teško nam je vjerovati uopće što se dogodilo. Tko se sad više može oporaviti od ovoga čemu smo svjedočili. Hrvatska je vodila 1-0 do osme minute nadoknade i primila gol, slično kao protiv Albanije, doslovce iz protunapada. Teško je to sve skupa i pojmiti.

Hrvatska je bila na pragu pobjede, dobro je igrala, vodila pogotkom kapetana Luke Modrića koji je netom prije promašio jedanaesterac. I Talijani su se otvorili, zaigrali na sve ili ništa. Preuzeli su potpuni rizik. I naši su se dobro branili, sve do te kobne zadnje minute. Talijani su pripravili zadnji napad posve neometani, u što ni sada ne možemo vjerovati.

Kroz sredinu je prodirao Calafiori, dodao na stranu usamljenom Zaccgni koji jemloptu sjajno plasirao u Livakovićev daljnji kut. Hrvatska je odigrala taktički solidnu utakmicu, s velikom borbenošću. Držala je posjed, konce igre. Makar, osjetila se i talijanska snaga, svaki njihov izlazak prema naprijed bio je opasan.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kakav šamar

Naši su kombinatorikom pokušavali doći do prigode, no u prvome dijelu pravo smo zaprijetili samo iz daljine sjajnim udarcem Sučić koji je odličan vratar Donnarauma jedva obranio.

U nastavak se ušlo s još agilnijom Hrvatskom. Nije to izgledalo loše, dosuđen nam je i jedanaesterac. Kojeg je Modrić izveo nespretno, u vratarev lijevi kut, Donnarauma je potvrdio svoju vrhunsku klasu. Dobili smo slom živaca, ni to nismo iskoristili. Ali, samo minutu kasnije, sjajno je jednu akciju Budimir pokušao završiti glavom, talijanski vratar je upućeno loptu lbranio, odbila se do Modrića koji junjenzakucao pod vratnicu.

Hrvatska je došla do toliko željenog vodstva. I dalje je igrača dobro, iako su se Talijani otvarali i rastvarali. I sve smo činili dobro, u nadoknadi smo znali držati loptu, pa i prijetiti. Onda u zadnjim sekundama tako ostati bez usredotočenosti, kao da više nismo bili na terenu. Nevjerojatna naivnost i potpuni nestanak koncentracije u par sekundi bilo je kobno.

Slomljeni Modrić u suzama: Nije mogao ovo podnijeti, preko ove nepravde nije mogao




Upropastili su sve

Primiti gol doslovce iz protupanapada u zadnjim sekundama je nešto što si ozbiljna momčad ne smije dozvoliti. Upropastili su dobro odigranu utakmicu, jednom neopreznošću i jednim sjajnim potezom talijanskog nogometaša. teško je to prihvatiti, ali nogoemt nam je tisućama puta pokazao to ružno i okrutno lice.

Život ide dalje, to je jasno. No, ostati će žalost zbog propuštene prilike. Bio je uspjeh tu nadohvati ruke. Sada, je li slučajno primamo pogotke u zadnjim sekundama krucijalno je pitanje. Ne može biti to slučajno. Poraz je nezaslužen, ali je evidentan. K tome, nije ni poraz, nego remis koji nas je doslovce porušio.




Ovako vrući i nesretni teško ćemo iznaći razloge zašto smo na ovome Euru bili tako nedorečeni i nesretni. Imamo sjajne igrače, spoj mladosti i iskustva, znamo imati posjed, kombinirati, ali ne znamo sačuvati ono što znamo steći. Ništa, preživjeti ćemo. Makar, sada mislimo da nam život više neće biti isti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.