Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

OVO BI ODJEKNULO! U MAKSIMIRU ĆORLUKU ČEKAJU RAŠIRENIH RUKU: Što će reći Franka?

Autor: F.F

Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka objavio je na svojim društvenim mrežama kako na kraju sezone napušta Lokomotiv iz Moskve. Čarli je u Moskvu došao 2012. godine iz Tottenhama, a u Lokomotivu je bio kapetan i standardni igrač.

Ćorluka je u Lokomotivu odigrao 220 utakmica te postigao devet pogodaka, a nakon što je odradio sezonu posudbe u Bayer Leverkusenu, 2012. je iz Tottenhama otišao u Rusiju. Čarli je prije Tottenhama igrao za Manchester City, Inter iz Zaprešića (posudba) i Dinamo iz kojeg se zaputio u Englesku za otprilike 10-ak milijuna eura.

Nije poznato što će nakon Lokomotiva

Popularni Čarli se emotivno oprostio od navijača i Lokomotiva iz Moskve, ali nije poznato što će nakon devet godina u Rusiji. Ćorluka ima 35 godina na leđima i ne bi bilo čudno da se odluči umiroviti. Ćorluka je nakon dugogodišnje veze oženio Franku Batelić 2018. godine, a prošlog su siječnja postali roditelji po prvi put, tako da ne bi čudilo da se Čarli posveti obitelji i ulozi oca.

Isto tako Čarli nije objavio da odlazi u igračku mirovinu. Društvenim mrežama već su krenule špekulacije i prijedlozi da svoju karijeru završi tamo gdje ju je i započeo, u zagrebačkom Dinamu. Čarli je već s osam godina bio u Dinamu, a za prvu momčad je debitirao 2003. s 18 godina. Nakon posudbe u Interu iz Zaprešića postao je prvotimac i najbolji obrambeni igrač Dinama, što prepoznaje i Manchester City koji ga kao 21-godišnjaka dovodi za 10 milijuna eura. Nimalo mali novci za tako mladog igrača. U Dinamu je često pokrivao poziciju desnog beka, a s godinama se u potpunosti prebacio na stopera.

Čeka se posljednja odluka

Čarli je za reprezentaciju debitirao 2006., a oprostio se nakon drugog mjesta u Rusiji prjie tri godine. S Lokomotivom je osvojio i prvenstvo Rusije, a navijači su ga 2015. proglasili i najboljim igračem kluba.  Krase ga čitanje igre, nogometna inteligencija i dobra tehnika za obrambenog igrača, a nema sumnje i da bi s 35 godina mogao pomoći Dinamu. A Dinamo ima povijest s dovođenjem reprezentativnih braniča u klub. Vratili su se tako i Gordon Schildenfeld, Dario Šimić, Igor Bišćan, a svoje su karijere tamo završavali i Joe Šimunić te Robert Kovač.

Nedavno je objavljena informacija da su Vedran i Franka kupili novi luksuzni dom na zagrebačkom Britancu, tako da je povratak u Zagreb siguran, samo je pitanje hoće li se vratiti i na Maksimir. Vjerujemo da će Čarli ovu odluku donijeti sa svojom obitelji i što god odluči, neće pogriješiti.

 




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.