Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Milanović neočekivano podsjetio na zaboravljenu Sandru koja je doživjela totalnu traumu

Autor: I.K.

Prošlo je od toga već više od 14 godina, a taj dan će Sandra Paović, nekada uspješna hrvatska stolnoteniska reprezentativka, uvijek pamtiti zbog teške životne drame. Nastradala je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Parizu, dok je bila s ekipom svojeg Caena, a nakon što je pretrpjela tešku ozljedu kralježnice, okružile su je dvojbe hoće li ikad ponovno moći stati na noge i hodati.

Upornost je bila velika, a za rođenu Vukovarku, vodila je do inspirativne priče o borbi i o oporavku. Bivša hrvatska olimpijka, koja je kao članica stolnoteniske ekipe bila na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, ostala je kasnije uza svoj najdraži sport u konkurenciji paraolimpijki.

Pamti veliki uspjeh, osvajanje zlata na Paraolimpijskim igrama održanima 2016. u Riju de Janeiru, a sada s 41 godinom, njezina priča ostaje inspirativna. Danas ju je na prijemu u Uredu predsjednika RH počastio Zoran Milanović, s posebnim riječima za tu priliku.

Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX

‘Djeca bi trebala slušati njezinu priču’

“Sandra Paović nevjerojatna je osoba čiju bi priču i djeca trebala slušati kao vodič kroz život, uz nadu da neće imati takvu nesreću kao ona u mladosti, u naponu karijere i stvaranja. Borba, volja za život, vedrina i kreativnost nje i njezinog supruga – svaka čast!” stoji u objavi na stranici Zorana Milanovića na Facebooku, u povodu primanja bivše hrvatske olimpijke i zlatne paraolimpijke.

Paović je danas u drugačijem izdanju nego kada je igrala. Kosa je tamnija, a sukladno prilici kakva je primanje u Uredu predsjednika, bila je u otmjenom izdanju, kakvo je danas za nju više uobičajeno nakon što se okrenula drugim izazovima u životu.

Priča ostaje inspirativna. “Prekrasna osoba!! Imala sam priliku upoznati ju!! Šteta što nema mnogo ovako kvalitetnih osoba… Bravo”, piše u komentaru ispod objave na stranici hrvatskog predsjednika na Facebooku. Inspirativna je i priča supruga bivše hrvatske stolnoteniske reprezentativke, Daniela Lazova, koji je u Kumrovcu u skoku na glavu u Sutlu doživio teške ozljede kralježnice pri kraju osnovne škole. Ostao je vezan za invalidska kolica, i njega prati teška životna borba.




Svoju priču prenosi drugima

Sandra Paović danas svoju priču prenosi drugima. Napravila je to u knjizi “Volim život” autora Željka Žutelije, predstavljenoj nedavno, a svoju priču otkriva i u motivacijskim govorima kojima se danas bavi obraćajući se sportašima, učenicima, zaposlenicima u tvrtkama…

Oslanja se pritom na svoje iskustvo u sportu, ali i u životnoj borbi u kojoj je ostvarila uspjeh i završavanjem fakulteta, u smjeru Sportski menadžment, jer joj je sport i nakon teške ozljede ostao velika ljubav. Nakon nesreće, Paović je bila okružena pitanjima hoće li se moći oporaviti i u kolikoj mjeri, bilo je i teških dana, no ostala je ustrajna u svojoj borbi i s pričom koju danas otkriva drugima.

Hrvatica oduševila Srbe usred Eura: ‘Zamijenila kontroverznog komentatora, gledatelji u ekstazi’




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.