Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Priveli ga kao orjunaša koji mrzi Hrvatsku: Zatvor je prijetio, a sad je na samom krovu Europe

Autor: Dnevno.hr/KIR

Zanimljiva je priča hrvatskog vaterpolskog reprezentativca Jerke Marinića Kragića. Nastupao je za sve mlade hrvatske selekcije, a ima juniorsku europsku broncu iz Beograda 2009. te svjetsko juniorsko zlato iz Šibenika 2010. godine. Prije devet godina bio je čak i model u kampanji tvornice donjeg rublja Galeb zajedno s poznatom bivšom hrvatskom košarkašicom Antonijom Mišurom.

A poznato je i kako je Marinić Kragić, danas 32-godišnjak, strastveni navijač. A prije sedam godina na nogometnoj je Euru u Francuskoj upao u probleme. Bilo je to za vrijeme utakmice između Hrvatske i Češke, kada je desetak minuta prije kraja došlo do velike bakljade iz dijela publike s hrvatskim navijačima.

Bio je to period u kojem je Torcida na piku imala HNS, kada su prosvjedi protiv krovnog dijela HNS-a bili popularni. Isto tako se zna da je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te prosvjednike okarakterizirala kao ‘orjunaše’ koji mrze Hrvatsku. Na listi uhićenih tada se našao i Marinić Kragić koji je kasnio pred sucem negirao nedjelo. Rekao je da se profesionalno bavi sportom, da navija za Hajduk i da nema ništa protiv HNS-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEN Champions League (@lenchampions)




Dobacivanje bivšoj predsjednici

Šest godina kasnije nakon spomenute situacije Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva u Spaladium Areni pobijedila Mađarsku 10:9 i došla do drugog naslova na kontinentalnoj smotri. Tada se nakon susreta bivša predsjednica spustila do bazena želeći pozdraviti Ivicu Tucka, a u blizini se našao predsjednik Torcide Ante Bakelić koji joj je dobacio: “Jel‘ ti sad Jerko Marinić Kragić dobar?”

S njegovom pričom mogu se poistovjetiti oni brojni navijači koji nastradaju u masi ljudi, a ni krivi ni dužni. Za Marinića Kragića jasno je da se radi o vrhunskom sportašu, hrvatskom reprezentativcu koji je tijekom godina sa sebe uspio skinuti etiketu ‘zločestog dečka’. A danas je trenutno najbolji strijelac vaterpolske Lige prvaka, kao i nosioc igre hrvatskog prvaka Jadrana i europskih prvaka Barakuda.

Hrvatska legenda naklonila se susjedima: ‘Srbi su u Beogradu ispali prava gospoda’




U ovom trenutku na svom kontu ima 17 golova i jedan je gol ispred Španjolca iz redova Novog Beograda Alvara Granadosa Ortege. Dalek je put prevalio od ‘orjunaša’ do krova Europe.

Autor:Dnevno.hr/KIR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.