Foto:instagramscreenshot

PREMINULA MLADA HAJDUKOVA DOKTORICA (35): ‘Budi dobra, lijepo sanjaj’

Autor: G.I.Š.

Tužna vijest dolazi nam iz Splita gdje je u 35 godini života preminula sportska psihologinja i doktorica znanosti iz područja psihologije sporta Doris Matošić.

“Uvijek ćeš biti u našem sjećanju draga naša Doris. Uvijek ćeš biti dio nas. Uvijek hrabra, uvijek nježna i odana. Doris Matošić Matijaš, neka ti nebeska prostranstva pruže mir”, napisali i su iz gimnastičarskog kluba Marjan Split.

Matošić je radila kao sportska psihologinja i doktorica znanosti iz područja psihologije sporta, a zaposlena je bila kao sportski psiholog u Akademiji HNK Hajduk “Luka Kaliterna”, te kao vanjski suradnik istraživač na EU Erasmus+ projektu Kineziološkog fakulteta u Splitu na temu “Sportom protiv nasilja i socijalne isključenosti”.

Lijepo spavaj

“Tisuću nečijih sretnih trenutaka bit će kao ovaj, ali ovaj nikad više. Tisuće tuđih ljubavi bit će kao ova, ali ova nikad više. Budi dobra, lijepo sanjaj”, napisala je njezina sestra Željana uz fotografiju iz djetinjstva.

Na splitskom Marjanu organizirala se trka u čast Doris, “Race for Doris” koju su pokrenuli njezini prijatelji sa željom da joj tako pruže snagu da se nastavi boriti protiv bolesti.

Doris Matošić od svoje šeste godine bila je član PK Jadran, a onda je 2006. godine otišla je u SAD gdje je Diplomirala je na sveučilištu Bridgeport, magistrirala na državnom sveučilištu Illinois, a doktorirala na sveučilištu Birmingham u Velikoj Britaniji.




 

 




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.