Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Naklonite se Sandri Perković: Po sedmi put postala je prvakinja Europe

Autor: I.L.

Sandra Elkasević (33) ex Perković je nova-stara europska prvaknja u bacanju diska! I to čak sedmi put zaredom. Nitko u povijesti nema ni pet zlata, a čudesna Hrvatica na Olimpicu je bacila disk za svoje sedmo.

Zagrepčanka je ispisala povijest u Rimu gdje je pomela konkurenciju najboljim hicem sezone od 67,04 u prvoj seriji i na najbolji mogući način najavila Olimpijske igre u Parizu.

Prije zadnjeg hica pokazivala je publici broj sedam i vikala, tražila podršku, bacila 62,25, ali rezultat nije bio važan. Povijest je već bila ispisana i još jednom je dokazala o kakvoj sportašici je riječ.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Čudesna Sadnra

Srebro je pripalo Nizozemki Jordne van Klinken koja je u zadnjoj seriji bacila 65,99 metara, također rekord sezone, a bronca Portugalki Liliani Ca koja je bacila disk na 64,53 metra.

Za razliku od susjednih zemalja Slovenije i Srbije, čije javne televizijske postaje prenose Europsko prvenstvo u atletici, u Hrvatskoj ga niste mogli nigdje gledati.

Nažalost, HRT koji inače prenosi velika natjecanja u atletici iz Rima nije imao sliku kao ni privatne televizije. Ovo je veliki uspjeh za hrvatski sport kao i srebro Filipa Mihaljevića.

Hrvatska ima srebro: Čudesni Mihaljević srušio rekord







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.