Foto:Youtubescreenshot

Bivši svjetski prvak (42) pronađen mrtav nakon potrage, a sumnja se sve više na jedno

Autor: GIŠ

Nova tužna vijest potresla je svijet sporta, kada je nakon nekoliko tjedana velike potrage, mrtav pronađen bivši svjetski prvak u skoku u vis Jacques Freitag u zapadnoj Pretoriji u Južnoafričkoj Republici.

Vijest o nestanku nesretnog 42-godišnjaka objavila je njegova obitelj prije nekog vremena, kada se za pomoć preko medija obratila njegova sestra Chrissie Lewis, a za Freitagom je nakon toga organizirana velika potraga.

Freigag je posljednji put viđen prije nekoliko tjedana, kada ga je usred noći iz majčinog doma pokupio nepoznati muškarac, nakon čega mu se gubi svaki trag, a na kraju policija je pronašla njegovo tijelo u zapadnoj Pretoriji, a sumnja se kako je bio upucan.

Problematična prošlost




No Jacques Freitag je već prije deset godina imao problema sa zakonom, proveo je tri dana iza rešetaka zbog posjedovanja droge, a već neko vrijeme je imao i problema s ovisnosti o drogama.

Freitag je imao veliku sportsku karijeru, bio je član južnoafričke reprezentacije na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, a još uvijek je jedan od rijetkih sportaša koji je osvojio svjetska prvenstva na juniorskoj i seniorskoj razini, piše Rapport.

Južnoafrički skakač u vis je na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2003. godine osvojio je zlato u njegovoj disciplini, a bio je i Svjetski prvak u U18 i U20 kategoriji. Rekord karijere Fraitaga iznosi 2,38 metara i postavio ga je 2005. godine, koji još uvijek stoji kao rekord Afrike u skoku u vis.




Bila je svjetska senzacija iz Jugoslavije, a onda je ‘puknula’ pod pritiskom

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.