Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Osijek doveo već petog novog igrača, stiglo pojačanje iz Dinama: ‘Brzo sam rekao pristajem’

Autor: K.I.

U Osijeku su napravili dobar posao, Nikola Čavlina (22) postao je od danas njihov novi vratar. Čavlina je proteklih sezona branio za Lokomotivu, a na početku ove sezone prešao je u Dinamo za 700 tisuća eura potpisavši višegodišnji ugovor. Rođeni je Zagrepčanin, a prve je nogometne korake napravio u Lokomotivi. Otac mu je Silvije Čavlina, također nekadašnji prvoligaški golman.

U prošloj sezoni Čavlina je nastupio u 35 službenih utakmica i pritom je 12 puta sačuvao mrežu netaknutom. Po ocjenama mnogih je među najboljim golmanima u HNL-u.

“Nakon što je dvije sezone bio vrlo zapažen na vratima Lokomotive, sljedećih godinu dana provest će među Bijelo-plavima. Naime, Dinamo je ovoga ljeta iskoristio i aktivirao otkupnu klauzulu koju je prethodno usuglasio s Lokosima i sada je dogovorena posudba kod nas do lipnja 2025.”, objavili su iz Osijeka.

Brzo se odlučio

“Zaoštravamo konkurenciju i na vratarskoj poziciji. Prvi vratar naše U-21 reprezentacije stigao je na Opus Arenu! Nikola, dobro nam došao!”, poručili su iz Osijeka pohvalivši se Čavlininim potpisom.

“Posebno sam zahvalan sportskom direktoru Boti na ukazanom povjerenju. Izrazio je veliku želju da me dovede u Osijek, pričali smo dosta o svemu i na meni je bilo jedino da kažem – pristajem. Da, brzo sam se i rado odlučio za tu opciju. Presretan sam što sam došao ovdje jer mi je i otac više puta ispričao sve najbolje o klubu i ljudima koji u njemu rade. Sada je na meni pokazati zašto sam ovdje i zbog čega je direktorov izbor pao na mene”, rekao je Čavlina nakon potpisa za Osijek.

Postao je Čavlina tako peto Osijekovo pojačanje za sljedeću sezonu u mandatu sportskog direktora Josea Bota. Ranije su već dovedeni Ricuenio Kewal iz AZ Alkmaara, Pedro Lima iz Palmeirasa, Luka Jelenić iz Varaždina i Marko Soldo iz Dinama.




Sprema se smjena hrvatskog izbornika: Naslijedit će ga ikona Vatrenih ili hit trener HNL-a




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.