Screenshot: X

Obrušili se na Hrgovića: ‘Neka si kupi jednu stvar s tim novcem, to je kraj karijere’

Autor: K.I.

Hrvatski boksač Filip Hrgović napravio je veliki korak unatrag u svojoj karijeri. U najvažnijoj borbi karijere protiv Daniela Duboisa vrijedne privremenog IBF-ovog pojasa pretrpio je poraz i tako se dodatno udaljio od svjetskog vrha.

A način na koji je izgubio meč protiv britanskog boksača razočarao je mnoge. Krenuo je hrvatski boksač snažno, bio je bolji suparnik posebice u prve dvije runde iako je bilo udaraca s obje strane, ali jako brzo se ‘ispuhao’. Mnogi koji su u Hrgoviću vidjeli najveći potencijal sada su počeli jako sumnjati je li on uistinu sposoban za najveće stvari.

Jedan od komentara na društvenim mrežama i specijaliziranim portalima koji je skupio najviše komentara bio je onaj objavljen na Redditovoj boksačkoj podstranici: “Hrgović izgleda tako bizarno kad ga suparnik počne pogađati. Doslovno je izgledao nezainteresirano.”

Brzo se ‘ispuhao’

Do meča protiv Duboisa Hrgović je upisao 17 pobjeda u isto toliko borbi. I protiv Britanca je startao jako dobro, ali u otvorenoj razmjeni udaraca loše je prošao. Posjekotine iznad oba oka na kraju su uvjetovale prekid meča od strane suca i pobjedu Duboisa.




Brojnim boksačkim fanovima nije jasno kako je moguće da je Hrgović tako brzo ostao bez snage. Jer ritam mu je od treće runde malo po malo počeo padati, da bi se u sedmoj ‘potpuno ugasio’.

“Do 30-te godine Hrgović se nije borio ni s jednim pravim protivnikom. Sada je napokon dočekao svoju priliku pa je u najvećoj borbi svoje karijere ostao bez snage u trećoj rundi”, jedan je od komentara na sinoćnju borbu na društvenim mrežama koji je izazvao velik broj reakcija.

Oštre kritike

“Grozna taktička predstava…Nek sad iskoristi taj saudijski novac i kupi si ergometar…Bio je mentalno i fizički slomljen, nije ni protestirao kod prekida meča…Ovo bi mu mogao biti kraj karijere…Dubois je ugasio svjetlo Hrgoviću, dobro ga je premlatio”, samo su neki od navijačkih komentara koji su osvanuli na Redditu nakon meča.

Nakon pobjeda protiv Zumbano Lovea, Soura, Littlea, Turnera, Tovara, Mansoura, Johnsona, Corbina, Heredije, Moline, Kartozije, Bookera, Radonjića , Ahmatovića, Zhanga, McKeana i De Morija Hrgović je prvi put osjetio što znači izgubiti profesionalnu borbu. Za odrađeni meč u Rijadu nakon poraza zaradio je oko 300.000 eura, ali to mu je mala utjeha, te se još nije oglasio.

Hrgovića žestoko oštetili: Društvenim mrežama kruži teorija, ilegalno su ga pokrali?

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.