Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Novi udarac za Hrgovića: Nakon poraza u borbi za naslov saznao je novu lošu vijest

Autor: K.I.

Isti dan kad je poražen od Daniela Duboisa u borbi za privremeni naslov teškaškog prvaka prema IBF-u Filip Hrgović saznao je još jednu lošu vijest. Naime, na ljestvici najboljih teškaša svijeta skliznuo je za čak deset mjesta.

Specijalizirana stranica BoxRec nakon pojedinih borbi ažurira poredak najboljih, a Hrgović je nakon poraza od Duboisa skliznuo s osmog na 18. mjesto. Dakle, nazadovao je za deset mjesta.

Pad na ljestvici nakon ovakvog ishoda nije neočekivan, ali za hrvatskog boksača to je najslabiji plasman nakon nepune dvije godine. Još od kolovoza 2022. godine i pobjede nad Zhileijem Zhangom Hrgović, koji će za dva dana proslaviti 32. rođendan, vrtio se na spomenutoj BoxRecovoj ljestvici između 10. i 15. mjesta.




Usyk predvodi ljestvicu

Ljestvicu najboljih teškaša svijeta predvodi Oleksandar Usyk, Ukrajinac koji je nedavno objedninio sve najvažnije teškaške naslove pobjedom nad Tysonom Furyjem. Drugi na ljestvici je Anthony Joshua, a slijede ga Nijemac Agit Kabayel, Fury i Daniel Dubois koji je skočio na peto mjesto.

U Topu 10 još se nalaze Joseph Parker, Jared Anderson, Zhilei Zhang, Joe Joyce i Martin Bakole. Ispred Hrgovića još se nalaze Dillian Whyte, Michael Hunter, Frank Sanchez, Otto Wallin, Efe Ajagba, Murat Gassiev i Luis Ortiz.

Podsjećamo, Hrgović je noćas u Rijadu poražen prekidom u osmoj rundi nakon što je liječnik ocijenio da zbog zadobivenih ozljeda više ne može nastaviti meč. Hrvatski boksač vidno uzdrman nije protestirao na ovakvu odluku. Bila je to dosad najveća borba u njegovoj karijeri, ali je nažalost pretrpio prvi poraz nakon 17 uzastopnih pobjeda.




Obrušili se na Hrgovića: ‘Neka si kupi jednu stvar s tim novcem, to je kraj karijere’

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.