FOTO: YouTube

(VIDEO) USAIN BOLT PROTUTNJAO TRAVNJAKOM! Pogledajte kako je izgledao njegov prvi trening s Borussijom

Autor: Željka Orešković

Prvi nogometni koraci s profesionalcima

Usain Bolt nikad nije skrivao svoju ljubav prema nogometu, pa čak ni kada je rušio rekorde na trkačkim stazama. Postao je legenda, najbrži čovjek na svijetu, ali san o nogometnoj karijeri nikad nije ostvario i sada je došlo vrijeme za to.

Objavio je da odlazi u atletsku mirovinu, odmorio se, proputovao svijet i odlučio se okušati s loptom. Bolt kao Bolt, ne prihvaća amaterizam već želi “pravu stvar”, a najveća želja mu je da zaigra za Manchester United, voljeni klub.

Znao je on zaigrati s crvenim vragovima, ali čini se da ga na Otoku nitko nije shvatio ozbiljno. Tu se u priči pojavila Borussija Dortmund, s čijim je igračima odradio prvi pravi trening. Ostat će s klubom barem do kraja reprezentativne stanke, a možda i dulje…

Poveznica između Bolta i Borussije je Puma, zajednički sponzor, a prvi Boltov nogometni trening pogledale su stotine navijača.

https://www.youtube.com/watch?v=eG5_UYKi130

 

Legendarni atletičar prilično je odskakao od standardne postave sa svojim 195 centimetara visine, ali to mu nije predstavljalo problem kada je trebao pokazati umijeće. Tako je uspio zabiti glavom, gurnuti loptu kroz noge igraču, a i dobro se složiti da zvijezdama kluba Mijem Goetzeom i Marcom Reusom. Bolt je čak bio i toliko obziran da nije trčao svom snagom kada su na red došli sprintevi, kako ne bi osramotio nogometaše.




 

Kada je na red stigla utakmica, nije bio brilijantan, ali znao je kako iskoristiti fizičke prednosti, snagu i brzinu te se zapravo istaknuo kao dobar dodavač. Izazvao je i kaos na tribinama kada je Goetzeov ubačaj poslao glavom u mrežu.

Bolt ima još vremena za iskazati se, a na kraju, nikad se ne zna, možda netko bude dovoljno hrabar da mu ponudi pravi ugovor.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.