Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Veliki pehist Dinama se opet ozlijedio, a utakmice se još ni ne igraju

Autor: Ivor Krapac

Do sada jedva da je zaigrao za Dinamo, a u ranoj fazi priprema za novu sezonu, ponovno je ozlijeđen Luka Stojković, 20-godišnji krilni igrač koji je propustio najveći dio protekle sezone zbog teške ozljede koljena. Ozljeda se dogodila prije nego su počele pripremne utakmice zagrebačkih Plavih. Stojkoviću je na treningu nastradala zadnja loža i čeka ga nekoliko tjedana stanke.

Zbog nove ozljede, 20-godišnjaku koji igra na lijevom krilu prijeti propuštanje dolazećeg pripremnog razdoblja Dinama u Austriji. Sergej Jakirović će se neko vrijeme morati snaći bez Stojkovića, a iz sadašnje perspektive, za zagrebačke Plave i za mladog igrača je dobra vijest da do prvih službenih utakmica u sezoni još ima dovoljno vremena.

Ne bude li zastoja, Stojković bi se mogao oporaviti i biti na raspolaganju za početak nove sezone u SuperSport HNL-u. Prvo kolo u hrvatskom prvenstvu na rasporedu je za mjesec dana, na vikend 3. kolovoza, a Dinamo će za početak kod kuće igrati protiv Istre 1961.

Gurao je Jugoslaviju, a onda se vratio kući: Hrvat je radio čuda, a ovo se ne zaboravlja

Zaigrao u Europi, a onda je sve stalo

Po dolasku iz Lokomotive u Dinamo prošlog ljeta, Stojković je za zagrebačke Plave lani u kolovozu zaigrao u drugoj polovici drugog poluvremena protiv praške Sparte u Zagrebu. Dinamo je tada slavio s 3:1 u prvoj utakmici završnog pretkola Europske lige, a mladi krilni igrač je po ulasku s klupe pokazao nekoliko bljeskova na terenu.

No, Stojkovića je ubrzo s terena udaljila teška ozljeda koljena. Vratio se na teren u završnici prošle sezone, s 18 odigranih minuta protiv Rudeša u posljednjem kolu SuperSport HNL-a, a prije utakmica koje Dinamo uskoro čekaju u pripremama, sada je mladi krilni igrač ponovno ‘izvan stroja’.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.