Foto: Damir Krajac / CROPIX

Veliki hrvatski talent u novom klubu iz Lige prvaka, Bayern ga šalje bliže Hrvatskoj

Autor: Ivor Krapac

U Bayernu se počeo nametati i kucati na vrata prve momčadi, ali u idućoj sezoni, za 19-godišnjeg mladog hrvatskog reprezentativca Lovru Zvonareka ipak slijedi drugačije rješenje u borbi za više minuta na terenu. Veliki bavarski klub šalje mladog Hrvata na posudbu u Sturm iz Graza, bliže njegovoj domovini.

Veliki hrvatski talent će, tako, biti u akciji u klubu koji je u protekloj sezoni bio austrijski prvak, ali ostaje pod ugovorom u Bayernu. Bavarski velikan drži Zvonareka ugovorno vezanog do ljeta 2027. godine. Mladog Hrvata će u Sturmu dočekati novi izazov nakon što je u Bayernu već izazvao pohvale zbog pokazanog talenta.

U idućoj sezoni, klub iz Graza bit će sudionik Lige prvaka, izravno u grupnoj fazi, pa se za Zvonareka otvara mogućnost igranja u elitnom europskom klupskom natjecanju. Mladog hrvatskog veznog igrača čekat će borba i u austrijskom prvenstvu, u kojem se Sturm nada reprizi proslave naslova prvaka.

U Bayernu već zabio u Bundesligi

U protekloj sezoni u dresu Bayerna, mladi hrvatski veznjak zaigrao je u pet utakmica u 1. Bundesligi za prvu momčad bavarskog klupskog velikana. Jedanput se upisao i na semafor. Bio je strijelac u svibnju u pobjedi s 2:0 protiv Wolfsburga, a nakon toga, krenule su pohvale zbog njegovog proboja u Bayernu.




“Nije mu dugo trebalo da postigne prvi pogodak u Bundesligi. Samo četiri minute nakon debija, mladi Hrvat uputio je precizni udarac i doveo Bayern u vodstvo. Cijele sezone trenira s prvom momčadi i ponekad ulazi s klupe, a sada je objeručke iskoristio ovu priliku”, pisao je Bavarian Football Works.

Zaslužio je i pohvalu koju je imao Abendzeitung München, s ocjenom 2, drugom najvišom, s obzirom na to da se u Njemačkoj ocjene daju od pet do jedan. “Debi u početnih 11 za 19-godišnjaka – i to kakav! Zabio je za 1:0 udarcem desnom nogom u četvrtoj minuti, lopta se otkotrljala u gol od desne vratnice. Preporučuje se da ga se i dalje koristi”, bile su pohvalne riječi za Zvonareka, kojeg sada čekaju novi izazovi u borbi za minute na terenu.

Hrvatska izgubila od autsajdera, kakva drama nakon ‘razaranja’ Slovenaca




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.