Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Mladoj zvijezdi HNL-a cijena skočila čak 10 puta, Baturina nikad skuplji

Autor: GIŠ

Padanjem zastora na nogometa prvenstva diljem Europe, polako se rezimiraju učinci igrača pa je tako poznata stranica Transfermarkt donijela i nove cijene nogometaša koji trče travnjacima SuperSport HNL-a, a primjetno je kako je cijena narasla dvojicu koji se borio za vrh tablice, Rijeci i Dinamu, dok su cijene igračima Hajduka mahom pale.

Po Transfermarktu veliki rast cijene na tržištu nogometaša imala je mlada zvijezda Dinama i Vatrenih Martin Baturina, čija je cijena porasla za dva milijuna eura u odnosu na prosinac 2023. godine te sada vrijedi 20 milijuna eura. Daleko iza Baturine smjestio se mladi Amerikanac iz Hajduka Rokas Pukštas, koji vrijedi osam milijuna eura isto dva milijuna više, dok je treći najvrjedniji HNL-ovac Marko Livaja, ali njemu je cijena pala za milijun i pol eura te sad dođe okruglih pet milijuna.

Iza prvog trojica slijede ostali igrači čija je cijena procijenjena na pet milijuna eura pa se u društvu s najvećom zvijezdom Hajduka nalaze još Niko Janković i Toni Fruk iz Rijeke, a jednako je cijenjen i dvojac iz Dinama Mauro Perković i Bruno Petković. I dok je cijena Petkovića ostala nepromijenjena, Fruk i Perković vrijede milijun i pol više nego u prosincu prošle godine.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Veliki skok

U top 10 najvrjednijih igrača HNL-a još su i Nediljko Labrović i Marco Pašalić, a najveći skok cijene od svih nogometaša koji igraju elitni rang našeg natjecanja doživio je Anton Marković, čija je cijena porasla deset puta pa sada mlada zvijezda Osijeka dođe četiri milijuna eura, što je tri milijuna i šesto tisuća više nego prije niti pola godine.

Ako gledamo po klubovima među prvih deset najskupljih igrača nalazi se četvorica igrača Rijeke, Janković, Fruk, Pašalić i Labrović, tri igrača novog/starog prvaka Dinama, Baturina, Petković, Perković i dvojica igrača Hajduka, Pukštas i Livaja, dok je iz Osijeka na listi Anton Marković. Ono što je još zamjetno je pad vrijednosti puno igrača Hajduka pa sada manje vrijede Brekalo, Pašalić, Žaper, Krovinović, Benrahouu i već spomenuti Livaja, dok su kod konkureneta cijene rasle Mierezu, Sučiću, Vidoviću, Pjaci.

GNK Dinamo je i dalje uvjerljivo najvrjedniji klub HNL-a, procjenjuje se na 70,85 milijuna eura, drugi je Hajduk koji vrijedi 52,48 milijuna eura, treća je Rijeka, koja sad vrijedi 44,25 milijuna eura, dok je Osijek procijenjen na 23,7 milijuna. No valja pričekati skorašnji Euro u Njemačkoj, a ako je suditi po pripremnoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije, nekim od igrača iz HNL-a mogla bi dodatno porasti cijena u narednih mjesec dana.




Prekriženi Vatreni razbjesnio je navijače, sad je drznuo Dalića, pa se neki pitaju zašto je nagrađen




 

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.