Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Vatreni surađivao s Mamićem, preživio bračnu nevjeru, a pamti i dane u zatvoru

Autor: GIŠ

Hrvatsku nogometnu scenu rijetko koji skandal potresao je kao onaj o namještanju utakmica, poznata kao afera ‘Offside’, u koju su bila upletena velika imena našeg nogometa, a među njima optužen i na kraju osuđen bio je i Jasmin Agić.

Agić je kao igrač Croatije Sesvete sudjelovao u namještanju utakmica, da bi na kraju bio osuđen na devet mjeseci zatvora i morao je vratiti 26.500 eura, no Jasmin je u Remetincu i zatvoru u Puli bio šest mjeseci te se vratio normalnom životu.

“Sad je sve to iza mene, sve je u redu, radim, život s obitelji dalje teče normalno. Sad nakon svega uživam u životu. Pogriješio sam, za tu grešku platio sam danak i želim to ostaviti iza sebe, ne volim više o tome ni pričati, sve sam o tome više puta rekao. Srećom, to više nitko ni ne spominje, okružen sam ljudima koji u meni vide čovjeka, radnika, kolegu, prijatelja i tako se i ja ponašam. Ljudi griješe, padaju, pa se dižu i ja sad samo želim gledati prema naprijed, naučiti se trenerskom poslu, napredovati pa do kud me to dovede”, rekao je o teškom životnom periodu Agić.

Suradnja s Mamićem




Agić je u svojoj karijeri igrao za Rijeku, dva put za Dinamo, iz kojeg je otišao u Južnu Koreju, a o cijelom transferu je i svjedočio na suđenju Zdravku Mamiću.

“Nije mi se išlo na drugi kraj svijeta za nešto malo veću plaću od one u Dinamu. Kako je dogovoren transfer, tražio sam od Dinama određenu odštetu i dobio sam pola milijuna dolara, a to mi je u gotovini isplatio Zdravko Mamić, kada sam se sedam mjesec nakon odlaska u Koreju prvi put vratio u Hrvatsku. Kada sam primio taj novac, nisam potpisao nikakvu priznanicu ili dokument”, ispričao je Agić.

Ipak u svi ti trenutcima uz Jasmina bila je njegov supruga i poznata vizažistica Sanja Agić, koja je njenom suprugu oprostila bračnu nevjeru i čekala ga je dok ne izađe iz zatvora.




Ne bi oprostila

Jasmin i Sanja imali su bračnu krizu, živjeli su odvojeno, a brak je bio na rubu raspada zbog Agićeve nevjere, ali nekoliko mjeseci prije nego što je Jasmin Agić uhićen, supružnici su se pomirili, a jednom je Sanja o tom periodu izjavila:

“Da nisam u braku, nego u vezi – ne bih! A s obzirom na to da je brak nešto drugo, puno važnije i neizostavno je upletena i nedužna osoba, dijete, svakako bih dobro promislila. Ako se osoba koja je prevarila kaje, ne mogu sa sigurnošću reći da ne bih”, ispričala je jednom Sanja, koja je zakasnila po Jasmina pred zatvor kada je bio pušten na slobodu:

“Kad me odvjetnik nazvao i rekao mi da mi suprug tijekom dana izlazi iz pritvora, bila sam jako uzbuđena, sretna i zbunjena. Nisam znala što bih prije – spakirala njegove stvari kako bismo mogli otići na nekoliko dana negdje u osamu, satima sjedila ispred Remetinca i čekala ili, kao i svaka žena, otišla se srediti. Kako nismo znali točno vrijeme izlaska, napravila sam ovo zadnje i zakasnila po njega. Užas”, ispričala je Sanja.

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Bogata karijera, a danas je trener

Jasmin Agić danas je u stručnom stožeru NK Lokomotive, a tijekom bogate karijere na terenu, igrao je za Rijeku, Dinamo, Incheon United, Pasching, Sesvete i za hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 14 nastupa.

Hrvatskom sportašu četnici zapalili kuću, a banka ga dokrajčila: ‘Jedna stvar me baš potresla’

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.