Foto: GuliverImage/Mark Cosgrove/News Images

Real slušao zvižduke i jedva prošao, Modriću ‘mrvice’: Hrvatsku zabrinula i scena u Manchesteru

Autor: Ivor Krapac

Real Madrid i Manchester City opravdali su ulogu favorita i osigurali su nastup u četvrtfinalu Lige prvaka, ali Real se pritom jako namučio. Madriđani su prošli s puno problema nakon 1:1 protiv RB Leipziga na Santiago Bernabeuu, a 2:1 ukupno, poslije pobjede momčadi Carla Ancelottija s 1:0 u prvoj utakmici u Njemačkoj.

Luka Modrić je u uzvratu proveo najveći dio utakmice na klupi. Ušao je u 78. minuti kod 1:1 na semaforu, a u završnici je sa svojim suigračima pratio kako gosti skoro dolaze do gola za ulazak u produžetke. Najbolju šansu za to imao je Dani Olmo, bivši dinamovac u dresu RB Leipziga, koji je u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice probao prebaciti domaćeg golmana Lunina, no pogodio je gornji dio grede. Lopta se odbila u gol-aut i time je propala posljednja šansa gostiju.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno, a o nastupu Reala su puno rekli zvižduci s tribina Santiago Bernabeua na kraju prvog dijela. U nastavku je bilo puno više ‘vatre’ pred oba gola, a tresle su se i mreže. U 65. minuti je za Real zabio Vinicius, a tri minute nakon toga gosti su se vratili u igru zaslugom Orbana. Na tome je i ostalo, novih golova nije bilo.

Gvardiol i Kovačić slavili sa Cityjem

U utakmici Manchester Cityja i Kopenhagena nije bilo jako puno rezultatske napetosti. Završilo je s 3:1 za City, sveukupno 6:2 nakon dvije utakmice, no za hrvatske ljubitelje nogometa, napeta scena ipak se dogodila kad je u ranoj fazi susreta u Manchesteru Mateo Kovačić ostao ležati na terenu. Srećom, nakon te zabrinjavajuće scene za Vatrenog, Kovačić je ipak uspio nastaviti nastup.




Igrao je od početka do kraja u sredini terena, kao i Joško Gvardiol u obrani Cityja, čiji su strijelci bili Manuel Akanji (5′), Julian Alvarez (9′) i Erling Haaland (45’+3). Za goste iz Danske je jedini gol zabio Mohamed Elyounoussi, za privremeno smanjenje Kopenhagena na 2:1 u 29. minuti.

Nakon što je Haaland zabio za 3:1, domaći su ponovno stekli sigurnost baš prije odlaska na odmor na kraju prvog poluvremena, a u nastavku utakmice završili su posao.

Real Madrid – RB Leipzig 1:1, Manchester City – Kopenhagen 3:1

90’+4 – Kraj je i u Manchesteru. Domaći City slavio je s 3:1, a nakon dvije utakmice bilo je 6:2 za aktualne europske prvake.

90’+4 – Završena je utakmica u Madridu, Real je s puno muke ušao u četvrtfinale!

90’+2 – Olmo je lijepim udarcem probao prebaciti Lunina, ali lopta je odsjela na gornjem dijelu grede pa otišla u gol-aut, kakva prijetnja gostiju iz Njemačke!

90′ – U Madridu će biti odigrane četiri minute sudačke nadoknade.

83′ – Utakmica se otvorila s odlaskom gostiju iz Njemačke u napad na produžetke, ali nove prave šanse još nema.

78′ – Ušli smo u završnu fazu utakmice, a tek sada je priliku dobio Luka Modrić koji je s pljeskom s tribina dočekan po ulasku s klupe.

74′ – Gosti iz Leipziga su opet zaprijetili, Carvajal je blokirao pokušaj Opende glavom, a ubrzo su ponovno došli do lopte, s akcijom koju je Šeško završio udarcem iz daljine u Lunina.

68′ – GOL za RB Leipzig, gosti su se vratili u igru! Zabio je Orban, na asistenciju Rauma, na semaforu je sada 1:1.

67′ – Simons je mogao izjednačiti za goste iz Njemačke, no Real je spasio blok Rudigera.

65′ – GOL za Real, zabio je Vinicius! Brazilca se do sada nije previše vidjelo, no sredinom drugog poluvremena uspio je zaključiti lijepu akciju domaćih jednako lijepim udarcem kojim je svladao Gulacsija.

63′ – Gulacsi je obranio Rodrygu, bila je to najbolja šansa za Real! Rodrygo je na desnoj strani kaznenog prostora pucao u bliži kut, golman gostiju iz Njemačke je to uspio ‘skinuti’.

60′ – Opasna šansa za Real – Bellingham je prvo pucao u blok, a nakon odbijene lopte, Kroos je u nastavku akcije udarcem izvan 16-erca ozbiljno testirao Gulacsija koji je to odbio u korner. No, nešto je bilo dosuđeno u napadu Reala, čini se napadački prekršaj, pa gola ne bi bilo ni da je Kroos uspio svladati gostujućeg čuvara mreže.

58′ – Simons je iz slobodnog udarca pronašao Opendu koji je iz teške pozicije probao glavom s lijeve strane kaznenog prostora. Otišlo je pokraj gola Madriđana.

56′ – Šeško je u novom naletu RB Leipziga pronašao Henrichsa, koji je s desne strane probao oštrom loptom pronaći suigrača u 16-ercu, a Tchouameni je to zaustavio u bloku.

48′ – Lunin je odletio u prazno, skoro je to iskoristio Openda, no golman Reala se ipak uspio vratiti na svoja vrata i spriječiti opasnost za domaći gol.

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta u Madridu!

45’+3 – GOL u Manchesteru, na samom kraju prvog poluvremena! Domaći City vodi s 3:1 nakon što je Erling Haaland zabio na asistenciju Rodrija.

45’+1 – Završeno je prvo poluvrijeme u Madridu, nakon kojeg o igri Reala puno govore zvižduci s tribina Santiago Bernabeua.

42′ – Openda je imao novu šansu za RB Leipzig, pucao je nakon što je lopta došla do njega poslije gostujućeg ubacivanja iz kuta, ali završilo je samo u vanjskom dijelu mreže.

41′ – Simons je s lijeve strane 16-erca opasno testirao Lunina na golu Reala, čuvar mreže Madriđana odbio je loptu u korner.

31′ – U utakmici u Manchesteru dogodila se i zabrinjavajuća scena za hrvatske ljubitelje nogometa nakon što je Mateo Kovačić pao na travnjak žaleći se na ozljedu, no ipak je nastavio igrati.

30′ – GOL u Manchesteru, sada u korist gostiju iz Danske! Za smanjenje na 2:1 zabio je Mohamed Elyounoussi.

30′ – Probudio se Real, ali još nema pravog posla za Gulacsija na gostujućem golu.

26′ – Valverde je pronašao Bellinghama koji se ubacio u 16-erac, a goste je spasio blok nakon udarca engleske zvijezde u dresu Reala.

16′ – Velika prijetnja RB Leipziga u akciji u kojoj je sudjelovao i bivši dinamovac Dani Olmo. Pucao je Openda, završilo je pokraj gola domaće momčadi.

15′ – Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca, Orban je probao udarcem glavom zaprijetiti golu Reala, ali pucao je pokraj vrata.

11′ – Evo i prve opasnosti pred vratima RB Leipziga. Vinicius je probao glavom, ali prošlo je bez pravog udarca.

9′ – Gol u Manchesteru, domaći City povisio je na 2:0! Strijelac je bio Julian Alvarez, koji je ranije asistrirao za prvi gol domaćina.

9′ – Prva ozbiljna prijetnja u Madridu nakon što je prema golu Reala pobjegao Šeško, a Lunin je to obranio na vratima Madriđana. No, dosuđeno je i zaleđe Šeška.

5′ – GOL u Manchesteru, domaći vode s 1:0! Za City je zabio Manuel Akanji na asistenciju Juliana Alvareza.

5′ – RB Leipzig je u Madridu krenuo jako ambiciozno, gosti iz Njemačke odmah su pritisnuli Real.

1′ – Počela je nova večer Lige prvaka!

Prvih 11 Reala:
Lunin – Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy- Camavinga, Valverde, Kroos, Tchouameni – Bellingham – Vinicius

Prvih 11 RB Leipziga:
Gulacsi – Henrichs, Lukeba, Orban, Raum – Olmo, Haidara, Schlager, Simons – Openda, Šeško

Igra se druga ovotjedna večer uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka, a u njoj, Luka Modrić je za početak na klupi u ogledu u kojem Real u Madridu dočekuje gostujući RB Leipzig. Još jednom ove sezone, kapetan Vatrenih je u situaciji da se mora nadati prilici za ulazak na teren tijekom utakmice, ovog puta u susretu u koji Real ulazi s prednošću iz nastupa u Njemačkoj.

Gostujuća utakmica momčadi Carla Ancelottija bila je okončana s 1:0 za Real. Odlučujući gol u Leipzigu je sredinom veljače postigao Brahim Diaz rano u drugom poluvremenu, a tu prednost će Madriđani nastojati zadržati ili povećati u uzvratu.

Igra se i u Manchesteru, a tu bi trebalo biti još manje neizvjesnosti s obzirom na to da je domaći City u uzvrat donio prednost od 3:1 iz gostujuće prve utakmice protiv Kopenhagena. U uzvratu su tu i dvije odlične vijesti s obzirom na to da u momčadi Pepa Guardiole od početka igraju obojica Vatrenih.

Povratak Gvardiola

U sredini terena, od prve minute je u akciji Mateo Kovačić, a u posljednjem redu Cityja počinje Joško Gvardiol. Za Gvardiola je to povratak u akciju nakon što je morao prisilno pauzirati zbog ozljede gležnja, zbog koje ga nije bilo na terenu od sredine veljače.

Sada je u prilici zajedno sa suigračima ‘zapečatiti’ i proslaviti ulazak u četvrtfinale, u napadu momčadi Pepa Guardiole na obranu lani osvojenog naslova u Ligi prvaka.

Hrabro se digao protiv Miloševića, a onda je pomogao Hrvatu: Nije mu to nikad zaboravio

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.