Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Trener kojeg su u Splitu pretukli nije štedio Hajduk: ‘Oni su uništili Livaju’

Autor: I.K.

Sezona je za Hajduk završena sa siromašnim učinkom, bez trofeja koji bi obogatio riznicu na Poljudu, a prije nego splitski Bijeli krenu dalje, traju analize zbog čega se to dogodilo. Važni dio priče bio je izostanak Marka Livaje u završnoj fazi sezone zbog ozljede koljena, no nije to jedina stvar o kojoj se priča zbog glavne zvijezde i vodećeg igrača momčadi Hajduka.

Svoj pogled na to kako se u Hajduku radi s Livajom dao je Luka Bonačić, nekadašnji trener splitskih Bijelih, koji je u razgovoru za emisiju Sport nedjeljom bez milosti išao na Hajduk govoreći o odnosu prema Livaji.

“Oni su Livaju uništili, a mogao je Hajduk dovesti više da je bio pravi odnos prema njemu. Odnos prema njemu nije bio pravi. Pravi odnos nije dodvoravanje i davanje”, smatra Bonačić, dodajući da je “trener mama i tata” te da trener određuje što će biti. S Livajom u Hajduku, kako je Bonačić kazao, nije bilo tako, a na pitanje o mogućem dodvoravanju glavnoj zvijezdi momčadi također je bio otvoren. Smatra da su Livaji time naštetili.

↪️ Nogometni trener Luka Bonačić, pomno je pratio događanja ovr sezone oko Hajduka i Marka Livaje ☝️🏆🔵🔴⚽️

Evo što kaže..
HNK Hajduk Split
#hajduk #markolivaja
👇👇👇👇👇👇👇👇

Objavljuje SPORT NEDJELJOM u Četvrtak, 30. svibnja 2024.

‘Osjetio komfornu situaciju’

“Hvala Bogu da jesu. Livaja je ovo sve pokrenuo i treba mu čestitati. Inteligentan je i pametan, ali osjetio je komfornu situaciju”, rekao je Bonačić, dodajući da je u Hajduku i ranije bilo velikih zvijezda. Prisjetio se ‘Bake’ Sliškovića i Jurice Jerkovića, a slučaj s Livajom mu nije pao lako.




U slučaju Bonačića, riječi o Livaji i o Hajduku su još jednom pokazale da neće ‘povući ručnu’ dok istupa javno, a podsjetimo, bivši trener Hajduka takav je bio i dok je pričao o tome zbog čega je svojedobno bio pretučen dok je vodio splitske Bijele.

Tada je za Večernji list pričao o trgovini u Hajduku, o poslovima kako se dovode igrači ili kako igrači odlaze, a za posao trenera se ne mari. U to vrijeme, Bonačić je za Hajduk pričao da je u prvom planu bila samo trgovina, a sada se otvorio o temi glavne zvijezde momčadi – uz riječi da smatra kako se u Hajduku s Livajom postupalo na krivi i štetni način.

‘Bomba’ s Maksimira, Dinamo radi na dolasku velikog napadača




Udarci su odjeknuli

Dok je vodio Hajduk, Luka Bonačić bio je pretučen u ožujku 2006. godine, s pretrpljenim ozljedama glave, desne podlaktice i leđa. Tadašnje informacije govorile su da su ga željeznim šipkama ili bejzbol palicama tukla dvojica napadača mlađe dobi i obrijanih glava, a teže ozljede izbjegao je podmetnuvši ruke i leđa dok je spašavao glavu.

Bonačić se nakon tog napada oporavljao u bolnici, a kasnije je izrazio stav da je sve poteklo od tadašnjih odnosa i načina kako se radi u Hajduku, što nije prihvaćao i zbog čega smatra da je bio napadnut u razdoblju dok je vodio splitske Bijele.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.