Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Težak šamar za mladu Hrvatsku, kod kuće primili pet golova

Autor: Ivor Krapac

Nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv Irske proteklog petka u Vrbovcu, hrvatska U21 reprezentacija doživjela je razočaranje u novom prijateljskom ogledu kod kuće, ovog puta u Sesvetama. Mlade Vatrene je s 5:2 nadigrala gostujuća Švedska, a presudnim se pokazao veliki pad u drugom poluvremenu.

Hrvatska je nakon prvih 45 minuta vodila s 2:1. Za momčad izbornika Dragana Skočića su strijelci bili Luka Škaričić (32′) i Matija Frigan (45′, penal), a prije toga, Šveđane je u rano vodstvo doveo Hugo Bolin, koji je pogodio u sedmoj minuti.

Nastavak je za mlade Vatrene bio jako slab. Švedska je izvela brzi preokret, golovima Deniza Gula u 51. i Huga Bolina u 52. minuti, a odlazak do završnih 5:2 su gostima osigurali Aimar Sher u 74. i Jonas Rouhi u 85. minuti. Za mlade Vatrene je ovo bio treći uzastopni poraz, računajući i onaj iz ožujka u Portugalu u kvalifikacijama za Euro, kada su domaći reprezentativci slavili s visokih 5:1.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Traži se podizanje

Mladi Vatreni će nakon serije poraza tražiti podizanje u nastavku europskih kvalifikacija u rujnu. U razmaku od pet dana čekat će ih utakmice protiv Farskih Otoka (5.9.) i Portugala (10.9.), obje kod kuće.

U borbi za Euro, momčad koju vodi izbornik Dragan Skočić je za sada treća u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Ima 13 bodova, pet manje od vodećeg Portugala, od kojeg ima i utakmicu manje.

Cilj je najmanje drugo mjesto, za ulazak u dodatne kvalifikacije, a mlada hrvatska reprezentacija trenutno u toj utrci ima bod zaostatka za Grčkom, koja je druga. No, Grci imaju i dvije utakmice više od mladih Vatrenih.

Vatreni napustio kamp reprezentacije, Dalić ga pustio zbog jako važnog razloga




Do kraja slijede Andora i Grčka

Nakon rujanskih utakmica protiv Farskih Otoka i Portugala, mladi hrvatski reprezentativci će do kraja puta u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Euro igrati još dva puta kod kuće, 11. listopada protiv Andore i četiri dana kasnije protiv Grčke.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.