Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Srebreni Vatreni razmišlja o reprezentativnoj mirovini, Dalić mu se otvoreno ispričao nakon Eura

Autor: Ivan Lukač

Mario Mandžukić, Danijel Subašić, Josip Pivarić, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Ivan Strinić, Ante Rebić, Milan Badelj i Ivan Rakitić svi oni bili su članovi vatrenih iz Rusije 2018., a sada su u mirovini. Čini se da bi se tom popisu trebao priključiti i dobih duh svlačionice Domagoj Vida.

Vida je u reprezentaciji već punih 14 godina i vjerojatno je mu ovaj Euro i oproštajni od reprezentacije. Već dugo je u drugom planu, a njegovo mjesto preuzeli mlađi i ovakav potez ne bi trebao nikoga iznenaditi.

Domagoj Vida debitirao je za reprezentaciju 23. svibnja 2010. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Walesa u Osijeku kada smo pobijedili s 2:0.  Debitirao je baš u svom Osijeku gdje je i započeo svoju karijeru, a nakon toga igrao za Bayer, Dinamo, Dynamo Kijev, Beškitaš i sada je u AEK-u.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Miljenik svlačionice

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio je starter u svim utakmicama, a najviše se pamti njegov gol u produžetcima protiv Rusije koju je Hrvatska izbacila na penale.

Uvijek je bio raspoložen za atmosferu, pogotovo u svlačionici što mu je zadnjih godina bila glavna uloga. Dizao je moral ekipi s klupe, ali i svojim iskustvom pomogao mladima koji su ga zamijenili. Za Vatrene je skupio 105 nastupa, a Dalić mu se nakon nastupa Hrvatske na Euru ispričao kada je pričao o neiskorištenim zamjenama. “Moja najveća isprika ide Vidi, bio je tu mjesec dana, nije igrao minute. Velikan hrvatskog nogometa, pred svima ću mu se ispričati. Velika je podrška, ne pokazuje ni sekundu nezadovoljstvo, a znam da mu je krivo. Zaslužuje moju ispriku i zahvalu iako se nikome nemam potrebu ispričavati”, rekao je Dalić.

“Kad god sam slobodan, volim doći u Donji Miholjac, među svoje ljude. Čovjek sam iz naroda, najljepše mi je doma, i tu se najljepše odmaram” rekao je jednom prilikom glavni “bećar” vatrenih. Umirovili se stvarno bit će to jedan veliki gubitak za sam duh ekipe.

Igrao je u doba najveće Mamićeve tiranije: Sada se vraća da prvi put čuje huk navijača







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.