Foto: Vojko Basic / CROPIX

Sprema se veliki egzodus s Poljuda, iz Hajduka odlazi skoro cijela jedna momčad

Autor: GIŠ

Zaista nije lagano biti navijač Hajduka protekli 20 godina, za klub takvog renomea i povijesti nekoliko trofeja u Kupu i Superkupu nikako ne mogu nadomjestiti osvajanje lige, zbog koje je na početku ove sezone dovedeno sijaset igrača u Split, koji su nakon odličnog prvog dijela sezone, neobjašnjivo pali u proljetnom dijelu, unatoč trošenju bilih i u zimskom prijelaznom roku.

Hajduk nije dovodio neprovjerene igrače, ali izgleda kako nitko od dovedenih nije uspio pronaći zadovoljavajuću formu na Poljudu pa ostaje za zapitati se, je li to bio problem dvojice, zapravo trojice trenera, koji su se izmijenjali na klupi majstora s mora ove sezone, ili jednostavno dovedeni igrači nisu više u na nivou kakav je potreban u HNL-u.

Ne može se reći kako su Belgijac Vadis Odjidja Ofoe, ili Mađar Laszlo Kleinheisler pa Makedonac Aleksandar Trajkovski i Josip Brekalo nepoznati igrači, a oni su samo mali dio onih koji su na početku i tijekom sezone došli na Poljud, no tamo su pokazali jako malo ili skoro ništa te su svi već na izlaznim vratima kluba iz Splita.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Prilika mladima

U promašaje moramo staviti i Dialloa, Benrahoua, Mikanovića, Ferra, Uremovića, Dajakua pa i Kalinića, koji je pokušao pomoći bijelima u finišu sezone, ali jednostavno nije išlo. Jedini tko se pokazao kao pogodak je Ivan Perišić, koji je unatoč tome što je u fazi oporavka, u nekoliko utakmica u kojima je ušao s klupe pokazao više volje, želje, htijenja i znanja od cijele gore navedene niske igrača.

Novi predsjednik Hajduka Bilić pred sobom će imati jedno vrlo zanimljivo ljeto, na vidiku još uvijek nema niti trenera, niti novog sportskog direktora, Nikuličius je najavio odlazak na kraju sezone, a egzodus igrača koji se sprema s Poljuda, možda je najbolji put da napokon pravu priliku dobije mladost Hajduka, umjesto očito neprovjerenih igrača, ma kako se oni zvali.

Hajduku je prioritet zadržati Ivana Perišića i dovesti u red Marka Livaju, koji bi uz oporavljenog Melnjaka pa odličnog Pukštasa i još nekoliko sadašnjih prvotimaca, mogli činiti nukleus novog Hajduka, uz čiji će bok stasati mladi igrači kao zalog za budućnost kluba, što je sigurno zdraviji i bolji put nego bacati milijune na igrače koji ne donose nikakvu prevagu na terenu.




Bivša država bila je ‘maćeha’ prema simbolu Hrvatske: Od izbjeglice postao legenda




 

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.