Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/GuliverImage

Smijenjeni hrvatski izbornik uzvratio udarac: ‘Nekad su priče u medijima bitnije od činjenica’

Autor: Ivor Krapac

Nakon što se to najavljivalo, došla je potvrda da Dragan Skočić više nije izbornik hrvatske U21 reprezentacije, a od danas ima i nasljednika, slavnog bivšeg napadača Vatrenih Ivicu Olića, koji dolazi iz stručnog stožera Zlatka Dalića u najjačoj hrvatskoj nacionalnoj momčadi.

Nakon što se saznalo da je Ivica Olić novi izbornik, Dragan Skočić se još jednom vratio na svoj odlazak s klupe mlade hrvatske reprezentacije, a to je napravio u objavi na Facebooku. Prije objave da se dogodio razlaz, mladi hrvatski reprezentativci su s donedavnim izbornikom imali tri uzastopnih poraza, s 5:1 u korist Portugala u kvalifikacijama za Euro svojeg uzrasta, a potom u prijateljskim utakmicama protiv Irske (3:2) u Vrbovcu i Švedske (5:2) u Sesvetama. Ipak, Skočić smatra da rezultati nisu bili problem.

“Želim puno sreće mojem nasljedniku, novom izborniku hrvatske U-21 reprezentacije Ivici Oliću! Sporazumno sam dogovorio raskid ugovora sa HNS-om i na to nemam nikakvih zamjerki”, napisao je donedavni izbornik, a potom se bacio na svoj pogled na rezultatski učinak.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

‘Pozicija za nastavak kvalifikacija je dobra’

“Hrvatska u kvalifikacijama za EP ima jedan poraz, isto kao i prvoplasirani Portugal i jednu utakmicu manje od Portugala. Ima jedan bod manje od Grčke i dvije utakmice manje od Grka. Sljedeće četiri utakmice su kući, nakon što smo sve utakmice u grupi odigrali u gostima. Dakle, i Portugal i Grčka dolaze kod nas, kao i Farski Otoci i Andora. Pozicija za nastavak kvalifikacija je dobra”, napisao je Skočić.

“Ponekad su priče u medijima bitnije od činjenica, iako nastaju na temelju nekih činjenica. Ali kad nastanu priče, počinju se ignorirati činjenice koje ne govore u korist priče”, dodao je smijenjeni izbornik mlade hrvatske reprezentacije, s istupom koji ide u smjeru da su u ovom slučaju presudile priče koje su se vrtjele oko stanja u kojem se nalazi mlada hrvatska reprezentacija, a ne rezultatski učinak na terenu.

Ipak, mimo priča koje je spomenuo Skočić, tri uzastopna poraza podignula su alarme i vodila su do smjene, bez obzira na to što su dva od tri poraza bila u nedavnim prijateljskim utakmicama. Za nastavak kvalifikacija, u Hrvatskom nogometnom savezu pronašli su novo rješenje angažmanom Ivice Olića na novom poslu, ovog puta u mladoj reprezentaciji.

Dolaze ključne utakmice

Za mladu hrvatsku reprezentaciju i za novog izbornika, ključne utakmice u borbi za odlazak na Euro dolaze u rujnu i listopadu. Domaća utakmica protiv Farskih Otoka je na rasporedu 5. rujna, a domaćinstvo vodećem Portugalu dolazi na red pet dana kasnije.




U narednom mjesecu, mladi hrvatski reprezentativci će 11. listopada kod kuće igrati protiv Andore, a 15. listopada na rasporedu je domaća utakmica protiv Grčke. Cilj je barem drugo mjesto u grupi, a po sadašnjem stanju stvari, drugo mjesto bi Hrvatsku vodilo u dodatne kvalifikacije za odlazak na završni turnir kojem će od 12. do 29. lipnja sljedeće godine domaćin biti Slovačka.

Ubijena sestra poznatog reprezentativca, pucali i na njenog malenog sina




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.