Screenshot: Instagram/Antonio Cassano

S Livajom došao na rub obračuna, a u krevetu bio nezasitan: ‘Spavao sam s više od 600 žena’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Proradi s vremena na vrijeme taj ‘vulkan’, a ovih dana se opet javio. Nekadašnji talijanski reprezentativni napadač Antonio Cassano, koji je postao poznat u svojoj zemlji po prgavom ponašanju dok je bio jako mlad, ne može ni danas pobjeći od svojeg karaktera, pa je na nogometnoj sceni jučer odjeknulo da je prekrižio Josea Mourinha, slavnog portugalskog trenera, koji Cassanu bez imalo dvojbi nije jedan od favorita.

“On je gotov” i “nije u stanju nikog trenirati”, bile su riječi danas 41-godišnjeg Talijana o Mourinhu, koji je bez posla nakon što je ranije ove sezone dobio otkaz na klupi Rome. Ranije, Mourinha u Italiji dobro znaju i po razdoblju na klupi Intera, ponajprije po 2010. godini, u kojoj je s milanskim klubom slavio u talijanskom prvenstvu i kupu te u Ligi prvaka, a u napetim odnosima Mourinha i Cassana, pamti se i jedna priča u kojoj se našao i – Marko Livaja.

Poznati portugalski trener se jednom prilikom raspričao o navodnom fizičkom obračunu Cassana i Livaje na treningu dok su obojica bili članovi Intera, no Talijanova strana priče bila je drugačija. Kazao je da se s Livajom ‘zakačio’ samo verbalno, bez ulaska u fizički sukob.

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Mourinha oslovio s – dragi

“S Livajom i sa mnom je bilo tako da smo ušli u verbalnu razmjenu i nakon toga krenuli dalje. Dva dana kasnije smo bili prijatelji, kao i prije toga. Moja majka podučila me da se nikog i ničeg ne bojim, dragi Mourinho”, poručio je Cassano tom prilikom, odvraćajući Portugalcu na njegove tvrdnje da je pred današnjom zvijezdom Hajduka ustuknuo.

Ipak, da je Cassano znao biti divlji, to nije tajna. Pamte to i njegovi treneri, poput slavnog Fabija Capella, koji je neugodni temperament tada mladog igrača osjetio dok su zajedno bili u Romi. Cassanov teško ukrotivi temperament osjetio se na terenu, ali bome, i izvan njega, zbog brojnih avantura sa ženama o kojima je otvoreno pričao.

“Spavao sam s više od 600 žena. Bilo ih je između 600 i 700”, rekao je bivši talijanski reprezentativac jednom prilikom, a po njegovu prisjećanju, među tih 600-700 bilo je i 20-ak slavnih žena. Sve to je, kako tvrdi, prošao prije nego je proslavio 25. rođendan.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Antonio Cassano (@antoniocassano)




U međuvremenu se primirio

Puno toga je prošao, no u međuvremenu, Cassano se barem u privatnom životu primirio. Mir je pronašao s vaterpolisticom Carolinom Marcialis, s kojom je 2008. objavio zaruke, a dvije godine kasnije vjenčali su se u crkvi Chiesa di San Martino u gradu Portofinu na talijanskom sjeverozapadu, u blizini Genove, na Ligurskom moru.

Zajedno imaju dvojicu sinova, prošli su skupa lijepe trenutke, no pamti se i jedan dramatični iz 2011. godine. Dok je bio igrač Milana, Cassano je za vrijeme jednog leta klupskim zrakoplovom doživio neugodne zdravstvene simptome, teško se pomicao i govorio, a kasnije je otkriveno da se radi o problemu s dotokom kisika u mozak, zbog čega je bio na manjoj operaciji srca.

Nakon tog operativnog zahvata, Cassano je nastavio nogometnu karijeru u kojoj je tijekom 2012. i ’13. bio u Interu, a tada se dogodila i epizoda s Livajom zbog koje je svojedobno reagirao na riječi Josea Mourinha.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CAROLINA MARCIALIS 🪐 (@carolinamarcialis)

Njegov talent se slavio

Pamti se Cassanov ‘zapaljivi’ karakter, ali dok je bio u akciji na terenu, pamti se i talent koji je pokazivao ponajprije u dresu Rome, u kojoj je od 2001. do ’06. imao 161 odigranu utakmicu, 52 gola i 27 asistencija u svim natjecanjima. U dresu talijanske reprezentacije pamti 39 nastupa i 10 golova, no nisu sve postaje i epizode u karijeri bile toliko sretne.

Nakon što je u Romi bio odličan, Cassano je novi korak u karijeri napravio odlaskom u Real Madrid, u kojem je bio 2006. i 07. godine, no to je ispalo toliko slabo da je u sezoni 2007./08. bio poslan natrag u Italiju, otišao je na posudbu u Sampdoriju, a u klub iz Genove je poslije toga ostvario i transfer, zadržavši se u tom dresu sve do 2011. godine. U Realu je, pak, ostao na skromnom učinku, s četiri gola i tri asistencije u 29 nastupa u svim natjecanjima.

Kao i u Romi, i u Real Madridu je surađivao s Capellom, a niti u madridskom velikanu za njega nije bilo sreće s poznatim talijanskim trenerom. Kasnije je Cassano zbog nekih svojih pogrešaka javno požalio. “Čak i ako bi u nekom klubu podbacio, uvijek sam imao osjećaj da me već čeka nešto novo”, pričao je.

Foto: GuliverImage

Žali zbog grešaka

Pristup poslu je talentiranom Talijanu odnio priliku da u karijeri napravi više, od čega nije bježao. “Da sam 15 godina trenirao onako kako sam trebao, mogao sam biti Lionel Messi”, rekao je jednom prilikom, žaleći zbog propuštene prilike da postane igrač kojeg će se pamtiti kao velikog majstora, jednog od najvećih.

“Zaslužio sam sve što mi se dogodilo u karijeri, nisam imao poštovanja prema svojim trenerima”, pričao je danas 41-godišnji Talijan, koji je najbolnije udarce trpio upravo u Realu, a kasnije, priznao je da je u tom razdoblju toliko ‘zabušavao’ na treninzima da je madridski klub napravio dobar potez time što ga se odrekao…

Voli ipak i danas ‘zapaliti’, pokazati nedostatak poštovanja prema treneru, kao što je u slučaju sa Joseom Mourinhom za kojeg je imao pripremljen novi verbalni napad. Odjeknule su riječi o slavnom Portugalcu s kojim ima trnovitu prošlost, kao što je pokazala i njihova razmjena argumenata o tome što se događalo dok je Cassano svojedobno bio s Markom Livajom na treningu Intera.

Luka Modrić zapalio društvene mreže, pogledajte hit potez kapetana hrvatske reprezentacije

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.