FOTO: Pixabay

Preminula legenda jugoslavenskog nogometa (65), pamtit će se njegovi golovi

Autor: GIŠ

Tužne vijesti dolaze za poznavatelje nogometa u bivšoj Jugoslaviji, kada se saznalo da je nakon kraće bolesti u rodnom Bijelom Polju u 65. godini preminuo Fikret Kurgaš, bivši nogometaš Jedinstva, Zemuna i Milicionara.

Kurgaš je ponikao je u rodnom Jedinstvu iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, igrao je u Drugoj ligi Jugoslavije i u natjecanju krnje Jugoslavije između 1992. i 2001. godine, a jedno vrijeme nogometni put odveo ga je i u Španjolsku.

Igrao je na poziciji centarfora, a bio je izrazito snažan i vrlo spretan napadač, a u igri bio je i nesebičan, tako da su ga voljeli i zbog golova, ali i zbog asistencija suigračima.

Prekinuta karijera




U meču između Zemuna i Crvene zvezde na Marakani Fikret Kurgaš zaradio je tešku ozljedu zgloba što mu je prekinulo karijeru, a u dresu Zemuna Kurgaš je zabijao Zvezdi i Partizanu.

Kurgaš završio je Pravni fakultet u Prištini 1983. godine, a u Beogradu Višu trenersku školu 2000. godine. Po završetku nogometne karijere radio je kao pravnik, bavio se advokaturom, a bio je član Sudskog savjeta Crne Gore, a ostao je aktivan i u nogometu u njegovom Jedinstvu, u kojem je jedno vrijeme bio trener.

Od Fikreta Kurgaša opraštaju se brojni suigrači i poznanici putem društvenih mreža, a posebnu zahvalu uputilo mu je njegovo Jedinstvo, koje mu se zahvalilo na godinama provedenim u klubu.




Srpski mediji: ‘Tuđman je naredio, a Hrvati su ovim potezom navukli na sebe prokletstvo’

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.