Ilustracija/Guliver Image

Preminula legenda hrvatskog istoka, bio je veliki prvoligaški nogometaš

Autor: Ivor Krapac

Tužne vijesti došle su iz Italije. Preminuo je Nevres Zahirović, nekadašnji veliki prvoligaški nogometaš koji je u Hrvatskoj ostavio trag u dresu vinkovačke Cibalije, ranije Dinama, u čiji je dres došao 1984. još u bivšoj Jugoslaviji, a posljednji nastup za Cibaliju imao je 1998. godine.

Rođen u Tuzli, Zahirović je u nogometnoj karijeri puno više ostao vezan za Cibaliju nego za Slobodu iz svojeg rodnog grada, gdje je započeo svoj igrački put. U Vinkovcima je postao klupska legenda, kapetan momčadi, a na hrvatskom istoku zavladala je tuga nakon vijesti da je preminuo.

Informacije iz Italije govore da je Zahirović umro u snu. Srce je stalo dok je u toj zemlji bio na odmoru. U Vinkovcima, najviše se pamti po godinama u dresu Cibalije, u koju je došao dok se klub još zvao Dinamo, a kasnije je na hrvatskom istoku igrao i za Dilj.

Snalazio se u različitim ulogama

Zahirović je u Cibaliji ostao upamćen kao klupska legenda i vođa momčadi, a pamti se i njegova svestranost na terenu. Bio je sposoban odgovoriti na različite zahtjeve svojih trenera dok je bio u dresu Vinkovčana.  Mogao se snaći na lijevom krilu, u sredini terena ili na poziciji libera, koja je u njegovo vrijeme još bila popularna, a znao je biti prijetnja i za protivnička vrata.

To se ponajprije događalo dok je centrirao lijevom nogom. Suparničke momčadi su na taj aspekt Zahirovićeve igre morale posebno paziti, nije se bavio samo obranom iako je nominalno bio obrambeni igrač, a nakon dolaska u Vinkovce iz svojeg rodnog kraja, na istoku Hrvatske se njegove predstave s terena najviše pamte.

Hajduk izgubio od svoje filijale iz susjedstva: Neki se već bune, a vapaj imao i trener







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.