Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Povremeni Vatreni ne želi u Dinamo, a ni za Hajduk nisu dobre vijesti

Autor: Ivor Krapac

Dinamo je nakon završetka sezone s naslovima u SuperSport HNL-u i Kupu Hrvatske okrenut borbi na nogometnom tržištu, a u toj borbi, za zagrebačke Plave neće biti veselja u pokušaju dovođenja zvučnog pojačanja u napadu. U fokusu je bio Dion Drena Beljo, povremeni hrvatski reprezentativac, no dolazak u Dinamo za Belju više nije opcija.

Tako su objavile Sportske novosti, koje pišu da 22-godišnji napadač zajedno sa svojim zastupnicima više ne gleda prema Maksimiru dok zajednički traže izlaz iz Augsburga. Beljo je u njemačkom klubu završio u drugom planu u protekloj sezoni, a pad se dogodio nakon obećavajućeg početka nakon što je za Augsburg imao dva gola u ranoj fazi sezone u njemačkoj 1. Bundesligi.

Mladi napadač traži pravi klub u kojem bi se nametnuo u idućoj sezoni, a Sportske novosti pišu da taj klub neće biti Dinamo. No, ni za Hajduk nisu dobre vijesti. SN su kao glavnu želju povremenog hrvatskog reprezentativca i njegovih zastupnika istaknule igranje u inozemstvu, pa u drugi plan pada opcija da iduće sezone bude u akciji u dresu splitskih Bijelih, što se prošlog tjedna spominjalo kao jedna od mogućnosti.

Dinamu i Belji važna Petkovićeva sudbina

Dok se gledalo prema Dinamu, Beljo je sa svojim igračkim zastupnicima pratio i rasplet situacije oko Brune Petkovića na Maksimiru, a kako je Petković za sada i dalje Dinamov igrač, za mladog napadača je u potrazi za većim brojem minuta u idućoj sezoni zanimljivija postala neka druga opcija, još uvijek nepoznata.




Novi korak je za Belju važan zbog toga jer treba oživjeti svoju klupsku karijeru, a s time, nada se ponovno biti u konkurenciji i u hrvatskoj reprezentaciji, koju će i dalje voditi Zlatko Dalić. Izbornik ga je do sada pozivao za vrijeme prošlog kvalifikacijskog ciklusa, u borbi za odlazak na Euro u Njemačkoj.

Nakon što je igrao za hrvatsku U21 reprezentaciju, Beljo je u najjačoj konkurenciji u hrvatskoj nacionalnoj momčadi imao dva nastupa, protiv Turske u Osijeku i protiv Walesa u Cardiffu lani u listopadu. Bila su to dva najslabija nastupa Vatrenih u kvalifikacijama, s porazima s 1:0 od Turaka i 2:1 u korist Velšana, pa ni za Belju to nije ispalo dobro. Pao je u drugi plan u reprezentaciji, a sada se nada povratku.

Gvardiol pokazao fotografiju s Modrićem, neki se obrušili nakon njegove poruke




Broj minuta mu padao

S dva gola u ranoj fazi protekle sezone u njemačkom prvenstvu, Beljo je imao obećavajući uvod u borbi na terenu u dresu Leipziga, no kasnije u sezoni, broj minuta na terenu je padao. U prvih 11 je sveukupno bio samo u tri utakmice u sezoni. Bio je osuđen na čekanje na klupi, najčešće s malo minuta u završnim fazama utakmica, a pet puta nije ulazio u igru s klupe.

Osim u pet utakmica u kojima je ostao na klupi, Beljo u protekloj sezoni ima i tri susreta u kojima nije bio u konkurenciji za nastup za Augsburg u njemačkom prvenstvu, a sve skupa, bilo je to premalo da bi poželio ostati u momčadi u koju je lani u siječnju došao iz Osijeka s odštetom od tri milijuna eura, po podatku Transfermarkta.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.