Screenshot: Mohamed-Amine Ihattaren (iamihattaren)

Potpuna propast jednog od najvećih talenata: ‘Suze mi krenu kad ga sada vidim’

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Nogomet je pun igrača koji su slovili kao veliki talenti, kojima se predviđala velika karijera, ali koji na kraju nisu ispunili svoj potencijal i potom su nestali s velike scene. Među njih, prema svemu sudeći, spada Mohamed Ihattaren, nizozemski ofenzivni veznjak.

Ovaj 22-godišnjak trebao je biti nova zvijezda nizozemskog nogometa, imao je sjajan start profesionalne karijere u PSV-u, a 2021. godine potpisao je četverogodišnji ugovor za Juventus. Međutim, nepredviđeni tijek događaja jako je utjecao na razvoj njegove karijere. Umro mu je otac, što ga je toliko psihički pogodilo da je mjesecima bio izvan nogometa.

U Juventusu nije odigrao službenu utakmicu, pa su uslijedile posudbe u Sampdoriju i Ajax, a on sam jednom je prilikom rekao kako će dokazati svoj nogometni talent. “Sretan sam štp sam ponovno spreman raditi ono što volim i vrijeme je da pokažem što znam i mogu, a da mi druge stvari ne odvlače pažnju. Želim da svijet opet vidi Moa kao nogometaša koji će svima donijeti veliku radost”, rekao je Ihattaren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mohamed-Amine Ihattaren (@iamihattaren)




Naprasni odlazak iz Praga

Ali u tome, nažalost, nije uspio. U Ajaxu se zadržao svega nekoliko mjeseci igrajući za B momčad, a kruže priče da je upao u sumnjivo društvo te je na kraju brzo napustio Nizozemsku.

“Vjerovao sam da će se vratiti svojim najboljim izdanjima. Vrhunski je igrač i suze mi krenu kada ga sada vidim. Cijela je ta priča jako tužna, a ispostavilo se da mu je sve teško. Da je bio pametniji sad bi igrao za najbolje momčadi svijeta. A ako se ne probudi neće nikad uspjeti”, rekao je Gerald Vanenburg, bivši igrač Ajaxa i PSV-a, koji mu je pomogao da dobije priliku u slavnom amsterdamskom klubu.A prošle zime je potom sreću odlučio potražiti u Češkoj i potpisao je za Slaviju iz Praga. Trenirao je s B momčadi, ali i ta je avantura brzo privedena kraju, te je trenutno bez kluba.

“Slavia i nizozemski nogometaš dogovorili su sporazumni raskid suradnje. Do raskida je došlo jer je nogometaš izrazio želju da se posveti obitelji i klub ga je odlučio podržati u odluci”, poručili su iz Slavije. A mnogi smatraju da u njemu nakon odlaska iz Praga više nema potrebne želje za nogometom i da je mislima u nekom potpuno drugom svijetu.




Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.