AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Gulliver Image

Pogledajte kako su Gvardiol i Kovačić na pod bacali engleskog reprezentativca

Autor: Ivor Krapac

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić danas su bili u akciji u dresu Manchester Cityja u derbiju 30. kola engleskog Premiershipa, u kojem je City kod kuće odigrao bez golova protiv Arsenala, a oba hrvatska reprezentativca su se tijekom utakmice istaknula akcijama u kojoj je na ‘krivoj’ strani bio Arsenalov krilni napadač Bukayo Saka, 22-godišnji engleski reprezentativac.

Gvardiol je uspio izbaciti Saku iz ravnoteže i poslati ga na pod dok je bio u prodoru po lijevoj strani, u 15. minuti. Obrambeni adut Vatrenih je ‘lažnjakom’ prevario 22-godišnjeg Engleza kojem se u tom trenutku valjda i zavrtjelo u glavi, a tu situaciju pogledajte – OVDJE.

Kovačić je 10-ak minuta kasnije imao svoju akciju u kojoj Saka nije ostao na nogama. Veznjak Vatrenih je malo izvan kaznenog prostora svoje momčadi ‘zavaljao’ Engleza. Poput Gvardiola, i on je Saku poslao na teren ‘lažnjakom’, a kako, pogledajte – OVDJE.

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan

Kovačiću sat vremena, Gvardiol nije izlazio

Kovačić je u najzvučnijoj utakmici uskrsnog vikenda u Engleskoj igrao do 61. minute, kada je umjesto njega ušao Jack Grealish, a Gvardiol je bio u akciji od početka do kraja.

Nakon remija u Manchesteru, Arsenal je ostao na drugom mjestu sa 65 bodova, a momčad s dvojicom Vatrenih je treća sa 64 boda. Na vrhu ljestvice je Liverpool koji ima 67 bodova nakon svoje pobjede u uskrsnom programu 30. kola Premiershipa.




Liverpool je do tri boda došao s 2:1 protiv Brightona, uz golove Luisa Diaza u 27. i Mohameda Salaha u 65. minuti. Prije toga, gostujući Brighton bio je u ranom vodstvu nakon što je u drugoj minuti gol zabio Danny Welbeck.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.