Guliver image (AP Photo/Martin Meissner)

Pogledajte kako Leverkusen slavi: Vatreni ‘zalio’ slavnog Španjolca, navijači prekinuli susret

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nestvarne scene dolaze nam iz Njemačke. Bayer Leverkusen ispisao je povijest i po prvi puta uzeo naslov prvaka Njemačke. Momčad koju s klupe vodi legendarni Xabi Alonso danas je s 5:0 slavila protiv Werdera i osigurala naslov prvaka.

Nije tu kraj nestvarnih podataka. Bayer ove sezone i dalje ne zna poraz te su u igri za sva tri trofeja. Osim što su osigurali naslov prvaka bore se i za trofej u Europskoj ligi te će igrati finale njemačkog kupa.

Uz to imaju još pet utakmica Bundeslige u kojima mogu učiniti nešto što nitko prije njih nije uspio – neporaženi osvojiti Bundesligu. Moćni Bayern koji je uzeo zadnjih 11 naslova zaostaje čak 16 bodova.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball)




Za povijest

Podsjetimo, Bayer je 2002. bio u finalu Lige prvaka pa izgubio od Reala. Te godine izgubio je i finale Kupa, prosuo i sve u borbi za naslov. Zbog ove titule Alonso je dobio ulicu u gradu, a potvrđeno je da ostaje na klupi i slijedeće sezone.

Čak su i Bayerov trener Xabi Alonso i igrač Florian Wirtz zamolili nestrpljive navijače da se ipak suzdrže od ulazaka na travnjak dok ne završi susret. U tome su i uspjeli, ali već za nekoliko minuta, nakon novog gola Wirtza, navijači su opet prodrli na teren i više se nisu vraćali. Video pogledajte OVDJE.




Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, koji je uoči sezone došao u Leverkusen na posudbu iz Bayerna, ovu je utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače, ali je dao svoj puni doprinos na trofejnom putu, a pamtit će se i njegov gol upravo Bayernu.

Hrgović uoči borbe koju svi čekaju: ‘Kad ću ja kao Hrvat iz jedne male države opet dobiti šansu?’

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.