Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Petković ostavlja Dinamo bez ključnog odgovora, Jakirović pričao i o ‘katastrofi Hrvatske’

Autor: Ivor Krapac

Dinamo počinje pripreme za novu sezonu, ovog puta s dosta vremena prije prve službene utakmice s obzirom na to da ona dolazi na red na početku novog izdanja SuperSport HNL-a, u vikendu 3. kolovoza na travnjaku Maksimira protiv Istre 1961. Prije nego počne posao na terenu, trener Sergej Jakirović dotaknuo se nekoliko tema, a jedna od njih bila je povezana s Brunom Petkovićem.

Za Petkovića još nema jasnog odgovora na pitanje ostaje li u Dinamu, a zbog toga, ‘u magli’ je i trener zagrebačkih Plavih. “U svakoj liniji bismo voljeli po jednog igrača. Ovisi i tko će otići. U vezi nas ima dosta, postoji opcija da netko ode i dođe. Na krilima smo izgubili Vidovića i Kaneka koji su nam puno donijeli”, rekao je Jakirović prije nego se okrenuo udarnom napadaču svoje momčadi.

“Ne znamo hoće li Petković ostati ili otići, a trebat će nešto i u obrani”, kazao je trener Dinama, koji se u priči o ovoljetnom prijelaznom roku najviše usmjerio na drugog hrvatskog reprezentativca, Marka Pjacu, za čiji su povratak ‘zagrizli’ na Maksimiru nakon što je prošle sezone bio u Rijeci.

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

‘Radimo planski, ali u tišini’

“Može se očekivati još dolazaka i odlazaka. Radimo planski, ali u tišini. Aktivni smo na tržištu, konkretno, u pregovorima smo s Marko Pjacom. On nam je svakako top prioritet. Javnost će biti obaviještena o svemu”, kazao je Jakirović, koji je riječ-dvije posvetio i Dionu Dreni Belji, povremenom hrvatskom reprezentativcu. Beljo se spominjao kao kandidat za dolazak u Dinamo, no njegovi planovi idu u drugačijem smjeru.

“Očito da nas je odbio. Radi se, imamo još nekoliko opcija i vidjet ćemo što je najbolje za nas”, rekao je Jakirović o 22-godišnjem napadaču koji za sebe traži najbolji put nakon što je u protekloj sezoni bio u drugom planu u njemačkom Augsburgu. Belju se u Dinamu pratilo, no mimo njega, za Jakirovića je bilo posla u praćenju Dinamovih aduta koji su bili u akciji na Euru, a kaže da je dojam bio pozitivan.

“Bilo je solidno. Možemo sada svi reći da je bila katastrofa na Euru, nažalost, nismo uspjeli proći grupu. Nevjerojatno je što su ti momci napravili u šest godina, ovog puta nije išlo”, poručio je Jakirović uoči okupljanja njegove momčadi prije nove sezone. U njoj će Dinamo imati posla u borbi za trofeje u Hrvatskoj, a u njih, sa svojim ambicijama ide i Hajduk predvođen novim trenerom Gennarom Gattusom, slavnim nekadašnjim talijanskim reprezentativcem.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

‘Jako dobro za ligu’

“To je jako dobro za ligu, ali mi smo koncentrirani na sebe i svjesni smo da će se konkurencija pojačati. Vidjet ćemo kad se to dogodi, ali pohvalno za našu ligu u smislu reklame”, rekao je Jakirović o Hajduku i o slavnom Talijanu koji je došao na klupu splitskih Bijelih.




Za Dinamo, posao u hrvatskom prvenstvu počinje za mjesec dana, a u Europi, zagrebački Plavi će prvi put biti u akciji u završnom pretkolu Lige prvaka. Prva utakmica u toj fazi kvalifikacija na rasporedu je 20. ili 21. kolovoza, a druga tjedan kasnije. Protivnik će biti poznat na ždrijebu koji će biti održan 5. kolovoza.

Dinamo doveo novog golmana, iskusni Slavonac se vratio u Hrvatsku




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.