Foto: Darko Tomas / CROPIX

Otišao u Hajduk umjesto u svoj Dinamo pa ‘zapalio’: ‘Ono iz Dinama je bila čista laž’

Autor: Ivor Krapac

Dok je trajao prošli zimski prijelazni rok, na nogometnoj sceni u Hrvatskoj pratio se Josip Brekalo koji je skoro završio u Dinamu, ali potom je ipak došao na posudbu u Hajduk iz talijanske Fiorentine. Po završetku sezone, Hajduk je nedavno objavio da se Brekalo vraća u Fiorentinu, a povremeni hrvatski reprezentativac se na svoj slučaj iz zimskog prijelaznog roka vratio tijekom gostovanja u Podcast Inkubatoru.

“Moja prvotna ideja i moja jedina želja bila je dolazak u Dinamo. Smatrao sam da se nigdje bolje ne mogu vratiti u formu, u svojem klubu i u svojem gradu, a imao sam i privatni motiv jer je supruga u drugom stanju”, rekao je Brekalo u Podcast Inkubatoru.

“Tada je u Dinamu bila komplicirana situacija oko uprave i oko vođenja kluba, nije sve bilo potpuno jasno. Fiorentina se nije slagala s tom idejom. Željeli su me poslati na posudbu u Serie A, no ja sam to odbijao, htio sam doći u Dinamo. Mislio sam da mogu pomoći Dinamu da izađe iz teške situacije u tom trenutku”, dodao je povremeni Vatreni.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Otišlo je u drugačijem smjeru

Brekalu su protekle zime trebale minute koje nije imao u Fiorentini. Nadao se većoj prilici na terenu u svojoj borbi za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji na Euru u Njemačkoj, ali u dijelu sezone u kojem je igrao za Hajduk, nije se uspio izboriti za poziciju u momčadi koju vodi Zlatko Dalić. Dok je trajao zimski prijelazni rok, Brekalova želja bila je dolazak u Dinamo, a Hajduk se uključio naknadno.

“Prošlo je već dosta vremena, Fiorentina je shvatila da je to moja jedina želja i mogu otkriti ekskluzivu. Kad je Hajduk načuo da želim doći u Dinamo, došli su u kontakt su s mojim menadžerom, a jasno je rečeno da to nije opcija, da mi je Dinamo prva opcija jer sam htio doći u Dinamo”, kaže Brekalo.

“Fiorentina je na sve pristala, a onda je Dinamo izgubio od Lokomotive s 3:0. Prije toga sam se čuo s trenerom Sergejem Jakirovićem. Htio me dovesti, no Dinamo je tada izgubio utakmicu. Sve sam karte bacio na povratak u Dinamo, mislim da je točno bilo poluvrijeme utakmice Dinama i Lokomotive kada je Fiorentina pristala na sve uvjete”, nastavio je Brekalo.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Ne zna što se dogodilo

“Mislio sam da je sve gotovo, a dan danas ostaje enigma što se dogodilo nakon utakmice. Dinamo se više nije javio, oni nisu odgovorili na službeni ‘mail’ Fiorentine. Moja je savjest čista, sve sam napravio da dođem u Dinamo. Osjećaš se izigrano, nije ti jasno što se događa. Mjesec dana, mjesec i pol se pregovara i odjedanput nikome nije jasno što se događa”, nastavio je, a potom je pričao o reakciji iz Dinama. Glas s Maksimira bio je da su presudili financijski uvjeti zbog kojih Brekalo nije došao, a on kaže da nije bilo tako.




“Izjava Dinama oko toga je najobičnija laž. Ponudili su uvjete koje smo klub i ja prihvatili, nije se dogodila situacija da smo zapeli oko plaće. Smanjio sam primanja da bih došao u Dinamo, svima je jasno da se za novac ne vraća u HNL. Novac ni u jednom trenutku nije bio bitan, obraz i savjest su mi čisti”, tvrdi Brekalo, koji je pričao i kako je uskočio Hajduk.

“Tri dana ostaje do kraja prijelaznog roka u ligama Petice, tek u tom trenutku Hajduk dolazi u priču. Čuli smo se s njima, a oni su u tom trenutku željeli iskoristiti situaciju da dođem i pojačam ekipu, da se borimo za naslov prvaka. Bilo je nekih opcija u drugim ligama, Turskoj i Grčkoj, ali to mi se nije činilo kao racionalna opcija”, kazao je Brekalo.

Hrvatica oduševila Srbe usred Eura: ‘Zamijenila kontroverznog komentatora, gledatelji u ekstazi’




U Splitu su ga čekali

“Od prvog dana iz Hajduka su mi rekli da su tu, da me čekaju i da sve ovisi o meni. Nije mi to bila laka odluka, ali odvažio sam se na to časno i pošteno. Ljudi su me prihvatili kao dinamovca, zahvalan sam im na tome. Iskreno, ne zamišljaš da će ti se to dogoditi u karijeri, dinamovac si, ali to je sport, nogomet i život”, zaključio je Brekalo, koji kaže i da zbog dolaska u Hajduk nije požalio, bez obzira kako se sve rasplelo u završnici sezone, s posustajanjem splitskih Bijelih u borbi za naslov u SuperSport HNL-u.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.