Guliver Image

Novi potres u klubu trojice Hrvata, velikan suspendirao direktora kluba

Autor: GIŠ

Proteklih nekoliko sezona bilo je vrlo stresno za velikana europskog i nizozemskog nogometa Ajax, koji nikako ne uspijeva vratiti dominaciju u domaćem prvenstvu, a ne zaobilaze ih niti razne afere.

Zadnja koja je pogodila klub iz Amsterdama je suspendiranje generalnog direktora kluba Alexa Kroesa, zbog navodne trgovine povlaštenim informacijama, objavili su Kopljanici.

Nadzorni odbor Ajaxa je utvrdio kako je Kroes kupio više od 17.000 dionica kluba tjedan dana prije objave njegovog imenovanja 2. kolovoza 2023.




Povlaštene informacije

“Nadzorni odbor je pribavio eksterne pravne savjete koji pokazuju da je vrlo vjerojatno počinio trgovanje na temelju povlaštenih informacija, a trgovanje povlaštenim informacijama je kazneno djelo.

Postupci Alexa Kroesa nisu kompatibilni s onim što zastupa Ajax. Trenutak u kojem je kupio dionice znači da je trgovao s insajderskim informacijama. Tvrtka ne može tolerirati takvo kršenje zakona, pogotovo ako se radi o predsjedniku uprave,” kazao je Michael van Praag, predsjednik nadzornog odbora, koji je još dodao kako  je to jako loše za klub i za sve kojima je stalo do Ajaxa.




Ajax je trenutno u lovu na neko mjesto u Euro kupovima, trenutno su na petom mjestu, a objavljeno je i kako trener John van ‘t Schip na kraju sezone napušta klupu nizozemskog velikana.

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.