AP Photo/Emilio Morenatti / Guliver Image

Napokon riješen veliki misterij: Evo tko je platio da bivša zvijezda Barcelone izađe na slobodu

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Napokon je otkriven tajanstveni uplatitelj milijuna eura jamčevine za bivšeg nogometaša Barcelone i brazilske reprezentacije Danija Alvesa. Nakon osude zbog silovanja Alvesu je sva imovina zamrznuta i on sam nije mogao uplatiti toliki iznos novca, pa se nagađalo tko mu je pomogao da izađe na slobodu.

Prvo se vjerovalo da mu je u pomoć priskočio Neymar, potom igrač Atletico Madrida Memphis Depay, ali obje teorije brzo su pale u vodu nakon što su stigli službeni demantiji.

Španjolski Mundo Deportivo prenosi pozivajući se na španjolsku novinarku Marisu Martin Blazquez kako je jamčevinu za Alvesa na kraju uplatio jedan brazilski časopis, a sve u zamjenu za ekskluzivni intervju i reportažu o najtežoj fazi Alvesovog života. Dogovor navodno uključuje i sudjelovanje njegove bivše supruge Joane Sanz.

Zabava naljutila javnost

Ime brazilskog časopisa zasad nije procurilo u javnost, a Alves je svojim ponašanjem nakon izlaska iz zatvora ponovno zgrozio španjolsku, ali i svjetsku javnost. Naime, organizirao je kućnu zabavu povodom rođendana vlastitog oca koja je potrajala do ranih jutarnjih sati. Gosti su navodno na zabavu stigli tek kasno navećer kada su se novinari povukli ispred njegovog doma u Barceloni.

Protiv bivšeg igrača Barcelone se od početka 2023. godine vodio proces zbog optužbe za silovanje, a 22. veljače ove godine pala je presuda – kriv je. Stoga je osuđen na četiri i pol godine zatvorske kazne zbog silovanja jedne 23-godišnjakinje u noćnom klubu u Barceloni. Na ovakvu odluku Alves se žalio Vrhovnom sudu.




Kako je Alves bio pritvoren od 20. siječnja prošle godine, to znači da je iza rešetaka bio godinu i dva mjeseca i to mu se vrijeme ubraja u služenje kazne za koju je nepravomoćno osuđen. Nakon odsluženja trećine kazne imao je pravo tražiti privremeno puštanje na slobodu, ali se mora javljati na sud jednom tjedno i morao je vratiti španjolsku i brazilsku putovnicu.

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan

Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.