Foto: Damir Krajac / CROPIX

Najveći hrvatski nogometni talent (19) na meti velikana: Važan korak prema Vatrenima

Autor: Ivan Lukač

Bayern je oduvijek dobro prihvaćao Hrvate, a posljednji primjer toga je Lovro Zvonarek. Dijete Slaven Belupa Koprivnicu je napustio vrlo mlad, a nedavno je debitirao i zabio za prvu momčad.

Zvonarek je veći dio sezone bio dio juniorske ekipe gdje ima i kapetansku traku te je njihov najbolji igrač. Novi trener Bayerna Belgijanac Vicent Kompany ne vidi Zvonareka kao dio prve ekipe, ali ne želi izgubiti njegov talent pa se odlučio poslati ga na posudbu.

Florian Plettenberg s njemačkog Sky Sporta tvrdi da u redu za mladog Hrvata stoji Mainz iz Bundeslige, ali i Ajax, Sporting i Anderlecht iz inozemstva. Bio bi to važan iskorak za ovog 19-njaka i tamo bi se probao nametnuti za ozbiljne seniorske minute, a samim time će pokušati doći bliže i A reprezentaciji.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LOVRO ZVONAREK (@lovrozvonarek)




Važna odluka

Mogao bi tako Zvonarek skupljati iskustvo u nekim dosta jakim ligama poput nizozemske ili portugalske, ali jasno je da Bayern na njega računa dugoročno. Naime, 19-godišnjak je nedavno potpisao profesionalni ugovor s Bavarcima do 2027. te je sigurno klupska budućnost.

Put Mainza mnogi vide kao i najbolju opciju jer će biti blizu Bayernu te se radi o klubu koji preferira napadačku igru. Sporting je krenuo u novu eru jer njihov trener je otišao u Liverpool. Anderlecht traži novog vođu koji će ih izvaditi iz krize, a Ajax se u zadnje vrijeme pokazao kao loš izbor za Hrvate.




Zvonarek je postao redoviti u21 reprezentativac te je kapetan u19 momčadi. Još u dresu Slaven Belupa postao je najmlađi kapetan u povijesti HNL-a te jedan od najmlađih strijelaca ikada, a njegov transfer u Bayern rekordan je u povijesti kluba.

Srpski mediji: ‘Sramno je Hrvat govorio o Srbiji, sad više neće vrijeđati nikoga’

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.