Foto: GuliverImage/AP Photo/Dave Thompson

Real eliminirao City, oproštaj europskog prvaka: Modrić i Kovačić se nisu proslavili u drami

Autor: Ivor Krapac

Nakon što su prošle sezone doživjeli bolan udarac u polufinalu, igrači Real Madrida došli su do uzvrata protiv Manchester Cityja i izbacili su aktualne europske prvake na ovosezonskoj četvrtfinalnoj prepreci u Ligi prvaka. Odluka je pala u raspucavanju s 11 metara, nakon što je prvih 90 minuta i dodatnih pola sata u Manchesteru bilo završeno s 1:1, a u toj odluci, svoje udarce nisu iskoristili Luka Modrić i Mateo Kovačić, hrvatski reprezentativci koji su bili među izvođačima.

Modriću je Cityjev golman Ederson obranio u prvoj seriji, a Kovačiću je golman Reala Lunin zaustavio udarac na početku treće serije. Nakon toga, gosti iz Madrida su realizacijom Lucasa Vazqueza stekli prednost koju više nisu ispustili. Preostala dva udarca s 11 metara su za goste zabili Nacho i Antonio Rudiger, za veliko slavlje momčadi Carla Ancelottija na kraju napete večeri u Engleskoj.

Bila je to utakmica u kojoj je City imao inicijativu, puno više pucao, imao je puno veći broj udaraca iz kuta, ali sve je ostalo samo na jednom zabijenom domaćem golu prije odluke u raspucavanju s 11 metara. Zabio ga je Kevin de Bruyne u 76. minuti, čime je vratio svoju momčad u igru nakon što je Real u ranoj fazi utakmice, u 12. minuti, strijelac bio Rodrygo.

Foto: GuliverImage/Will Palmer SPP

Haalandova greda i De Bruyneov promašaj

Domaći City pamtit će raspucavanje u kojem nije bio precizan Kovačić, a prije toga, za momčad Pepa Guardiole je u udarcima s 11 metara zakazao i Bernardo Silva koji je pucao po sredini gola, što je Lunin lako obranio. Prije odluke u raspucavanju, City će najviše pamtiti dvije velike šanse, po jednu u svakom poluvremenu.

U 19. minuti su domaći imali nekoliko opasnih pokušaja, od kojih je najopasniji bio Haalandov udarac glavom s pogođenom gredom. Nakon poravnanja na 1:1, City je u 82. minuti mogao do preokreta, no De Bruyne je imao veliki promašaj s 11-12 metara u situaciji u kojoj je gol gostiju bio praktički nebranjen.

Nakon dolaska kući s 3:3 iz prošlotjedne prve utakmice u Madridu, City je previše toga propustio pred svojim navijačima, a na kraju je platio cijenu oproštajem od lani osvojenog europskog naslova. Real ide dalje, a sada ga čeka novi izazov u polufinalnom sudaru dva velikana, u kojem će u borbi za finale na putu biti Bayern.

Bavarci slavili protiv Arsenala

Bayern je nastup u polufinalu izborio s ukupnih 3:2 protiv Arsenala. Poslije 2:2 iz prošlotjedne prve utakmice u Londonu, Bavarci su u Muenchenu došli do 1:0 odlučujućim golom Joshue Kimmicha u 63. minuti.




Gostujuća momčad se nakon toga nije uspjela vratiti u egal, što je za Bayern donijelo ostanak u igri za europski trofej nakon što su Bavarci borbu u Bundesligi već izgubili od novog prvaka, Bayera iz Leverkusena.

Manchester City – Real Madrid 1:1 (3:4 – 11 m), Bayern – Arsenal 1:0

Peta serija – Golman Ederson zabio je za City, a Antonio Rudiger pogodio je za goste, Real je ušao u polufinale Lige prvaka!

Četvrta serija – Foden je zabio za City, a precizan je i Nacho koji drži prednost na strani gostiju iz Madrida.

Treća serija – Lunin brani Mateu Kovačiću, a Lucas Vazquez donosi Realu prednost.

Druga serija – Lunin brani Bernardu Silvi koji je pucao po sredini gola, a Bellingham pogađa za Real.

Prva serija – Alvarez je zabio za City, a Ederson brani Modriću.

120’+1 – Nema odluke ni nakon produžetaka, slijede udarci s 11 metara!

120′ – Foden je na desnoj strani 16-erca pronašao Alvareza, a njegov udarac u bliži kut obranio je dobro postavljeni Lunin.

114′ – Kovačić se odmah našao u prilici, na lijevoj strani pronašao ga je Doku, a udarac hrvatskog reprezentativca je u bloku zaustavio Antonio Rudiger.

112′ – Lucas Vazquez je pucao za Real, nije bio precizan, a nakon tog promašaja, u igru u dresu Cityja ulazi Mateo Kovačić umjesto domaćeg strijelca De Bruynea.

106′ – Ušli smo u drugih 15 minuta produžetaka u Manchesteru.

105’+2 – Velika šansa za Real, promašio je Rudiger nakon pogreške u obrani Cityja!

101′ – Vinicius je bio u prodoru po desnoj strani, ali uspio ga je dostići Walker koji je na koncu spriječio opasnost za City zagrađivanjem lopte.

99′ – Bernardo Silva je s lijeve strane pronašao Fodena u 16-ercu, ali engleski reprezentativac nije dobro zahvatio loptu i prilika domaćih je propala.

90′ – Ušli smo u dodatnih pola sata u Engleskoj!

90’+4 – Bayern je pobjedom s 1:0 protiv Arsenala došao do polufinala, a u Manchesteru nema odluke nakon 90 minuta. Ulazimo u produžetke!

82′ – Nova šansa za De Bruynea – Belgijac je baš gadno promašio s oko 11-12 metara, gol je bio prazan!

79′ – Luka Modrić čekao je gotovo 80 minuta. Ušao je u 79. umjesto Tonija Kroosa.

78′ – Lunin je ispod grede skinuo opasni udarac De Bruynea, domaći su mogli i do brzinskog preokreta!

76′ – Gol Cityja za 1:1 pogledajte – OVDJE.

76′ – Nakon što je Doku bio u akciji na lijevoj strani, Rudiger nije reagirao spretno u obrani Reala, odbio je loptu samo do De Bruynea koji je to lako ‘zakucao’ u mrežu.

76′ – GOL! Manchester City izjednačio je na 1:1, zabio je Kevin de Bruyne!

71′ – Zaprijetio je i Real. Carvajal je pronašao Valverdea, a Valverdeovo ubacivanje s desne strane prema Viniciusu nije bilo dovoljno dobro za ono što je trebalo gostima. Ederson je pokupio loptu.

70′ – Grealish je pucao s lijeve strane 16-erca, Lunin je obranio još jedan njegov pokušaj.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Dave Thompson

63′ – Kimmichov gol glavom kojim je Bayern došao do ukupnih 3:2 protiv Arsenala pogledajte – OVDJE.

63′ – GOL u Muenchenu – Joshua Kimmich doveo je Bayern u vodstvo protiv Arsenala!

63′ – Jedan od udaraca domaćih sada je nakratko iz ravnoteže izbacio Talijana Danielea Orsata, glavnog suca utakmice. Primio je udarac u glavu.

55′ – Gvardiol je zaprijetio u skoku, Camavinga je odbio loptu glavom prije nego je došla do gola ili do nekog u napadu Cityja.

53′ – Lunin je bio na novom testu, obranio je novi pokušaj domaćih.

52′ – Nova prijetnja domaćih, Haaland je bio u naletu, no Nacho je ispred njega uspio odbiti loptu u korner nakon što je golman Lunin već bio izbačen iz igre ranije u akciji.

47′ – Odmah je navalio domaći City, a u ranom pritisku na početku drugog poluvremena Lunin je obranio udarac Grealisha iz voleja.

46′ – Ušli smo u drugi dio u Manchesteru!

45’+2 – Završeno je prvo poluvrijeme, Real je u vodstvu, a City je nakon primljenog gola u 12. minuti jako prijetio.

45′ – De Bruyne je jako opasno ubacio iz kuta, Lunin je jedva odbio loptu, ostaje 1:0 za goste iz Madrida.

45′ – Foden je ubacio s desne strane, Carvajal je opasni centaršut glavom izbacio u korner.

36′ – Rudiger je blokom zaustavio opasni udarac Grealisha s lijeve strane, njemački stoper u dresu Reala odbio je loptu u korner. Domaći sve više prijete.

33′ – De Bruyne je još jedanput pucao izvan kaznenog prostora. Udarac je otišao preko gola.

32′ – Pucao je Grealish, lopta je od bloka Carvajala otišla u korner.

30′ – Gvardiol je odličnim blokom zaustavio prijetnju Reala u kontri, 22-godišnji Vatreni bio je na pravom mjestu za City dok su gosti ubacivali u 16-erac.

27′ – De Bruyne je opasno pucao izvan 16-erca, Lunin je to obranio i zadržao gostujuće vodstvo!

26′ – Grealish je pronašao De Bruynea, a Belgijčev udarac nije bio dovoljno snažan da bi ozbiljnije ugrozio Lunina.

24′ – Vinicius je povukao novu akciju Reala, potom pronašao Caravajala, a njegov udarac blokirao je Gvardiol.

19′ – Kakva serija šansi za City! Lunin je prvo zaustavio opasno dodavanje De Bruynea, u nastavku akcije Haaland je udarcem glavom pogodio gredu, a Bernardo Silva potom nije reagirao dobro nakon što je do njega došla do odbijena lopta. Poslao ju je pokraj gola.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Dave Thompson

17′ – Bernardo Silva je ubacivanjem pronašao Haalanda, a udarac glavom norveškog strijelca otišao je preko gola.

12′ – Gol pogledajte – OVDJE.

12′ – GOL! Rodrygo je doveo Real u vodstvo! Ederson je obranio prvi udarac nakon što je Rodryga s desne strane pronašao Vinicius Jr., ali iz odbijene lopte nije bilo problema za Brazilca u dresu Reala.

11′ – Evo i prve prijetnje Reala. Pucao je Camavinga, ali za Edersona nije bilo problema.

8′ – Prva opasnost na bilo kojoj strani došla je ubacivanjem domaćih s desne strane, ali Lunin je pokupio loptu.

6′ – City u prvih pet minuta u Manchesteru uglavnom drži loptu, ali za sada nema akcije koja bi ozbiljnije zaprijetila Realu.

1′ – Počela je utakmica u Manchesteru!

Prvih 11 Manchester Cityja:
Ederson, Walker, Akanji, Dias, Gvardiol, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Foden, Grealish, Haaland

Prvih 11 Real Madrida:
Lunin, Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Rodrygo, Bellingham, Vinicius Junior

Došla je večer u kojoj za Manchester City i Real Madrid više neće biti natrag u ovosezonskoj europskoj borbi, u situaciji u kojoj ih je ždrijeb spojio već u četvrtfinalu Lige prvaka. Aktualni europski prvak, domaći City će u Manchesteru igrati s dobrim rezultatskim kapitalom, 3:3 iz prve utakmice, a još pamti i prošlosezonski domaći nastup u polufinalu u kojem je protiv Reala slavio s 4:0, za ulazak u finale s ukupnih 5:1.

U novom susretu, Luka Modrić će na gostujućoj strani početi utakmicu na klupi Reala, što se moglo i predvidjeti nakon što je Modrić od početka susreta bio u akciji u prošlom kolu u španjolskom prvenstvu, u gostujućoj pobjedi protiv Mallorce.

Na drugoj strani, u prvih 11 Manchester Cityja je Joško Gvardiol koji je bio strijelac krasnog gola u prošlotjednom remiju u Madridu, a zabio je i u pobjedi Cityja s 5:1 protiv Lutona proteklog vikenda u engleskom Premiershipu. Mateo Kovačić, koji je također bio strijelac protiv Lutona, ove večeri počinje na klupi.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Jose Breton

U drugoj utakmici večeri u Muenchenu igraju domaći Bayern i londonski Arsenal. Prva utakmica, odigrana prošlog tjedna u Londonu, bila je završena s 2:2.

Dinamo je pokazao da ima pravog majstora, ali ono na kraju će ih ipak zabrinuti

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.