Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Modrić dobio olakšanje u aferi s Mamićem, tužitelji su odustali od progona

Autor: I.K.

Slučaj Luke Modrića povezan s njegovim svjedočenjem na jednom od suđenja Zdravku Mamiću dobio je rasplet odustajanjem tužitelja od nastavka njegovog progona pod optužbom za lažno svjedočenje. Riječ je o nastavku priče u kojoj je Modrić ranije dva puta bio suočen s podignutim optužnicama za lažno svjedočenje, no obje optužnice su kasnije padale odlukom sudova u Zagrebu.

Optužnice su bile podizane zbog suđenja na kojem je Zdravko Mamić bio prvooptuženi u Osijeku, a radilo se o aferama povezanima s optužbama na Mamićev račun, za izvlačenje novca iz zagrebačkog Dinama. Optužnicama je bio obuhvaćen i Dejan Lovren, no njegov slučaj završen je odbacivanjem optužbi na sudu u Zagrebu.

Sada su tužitelji odustali od nastavka sudskog progona Luke Modrića nakon što je protiv njega bila podignuta treća optužnica kojom ga se teretilo za lažno svjedočenje. Modrić, tako, može odahnuti nakon što se posvetio odmoru uoči nove klupske sezone, a nedugo po završetku nastupa za Hrvatsku na Euru u Njemačkoj.

Preminula legenda jugoslavenskog nogometa (65), pamtit će se njegovi golovi

Svjedočenje iz 2017. godine

Svjedočenje zbog kojeg su Modrić i Lovren bili suočeni s optužnicama je iz 2017. godine, kada je na Osijeku trajalo jedno od suđenja sa Zdravkom Mamićem kao prvooptuženikom. Iskazi na sudu su tada bili povoljniji za Mamića nego ranije dok je trajala istraga USKOK-a, pa su Modrić i Lovren bili optuženi za davanje lažnog iskaza.

Nakon što su optužnice bile odbacivane u Zagrebu, u slučaju Dejana Lovrena je na zagrebačkom Županijskom sudu nedavno bila donesena odluka da se kod Lovrena radilo o već presuđenoj stvari s obzirom na to da je ranija optužnica protiv njega bila pravomoćno odbačena 2018. godine. Zbog toga, zagrebački Županijski sud donio je odluku da bi se ponovljenim postupkom na sudu Lovrenu kršilo pravo da ne bude dvaput progonjen u istom slučaju.




Nakon takve presude u slučaju Dejana Lovrena, tužitelji su se poveli tom odlukom pa procijenili da neće nastaviti svoj progon Luke Modrića. Vjerovali su da bi bila odbačena optužnica i protiv Modrića, kao što se to već dogodilo i s optužnicom protiv Lovrena.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.