Foto: Damir Krajac / CROPIX

Marko Pjaca ponovno u Dinamu, evo kako se ostvario veliki posao na Maksimiru

Autor: Ivor Krapac

Dinamo ima velikog povratnika i svoje prvo zvučno pojačanje uoči nove sezone. Na Maksimir se vratio Marko Pjaca, koji je protekle sezone bio igrač Rijeke, a svojim nastupima u dresu Riječana, izborio se i za povratak u hrvatsku reprezentaciju s kojom je nedavno bio na Euru u Njemačkoj.

Za Pjacin povratak na Maksimir, veliki posao za zagrebačke Plave ostvario se plaćanjem odštetnog iznosa koji je za puštanje 29-godišnjeg Vatrenog imala Rijeka. Fiksna otkupna klauzula bila je 1,5 milijuna eura, Dinamo ju je ispunio i ostvario se glavni cilj na Maksimiru u ovom prijelaznom roku, što se tiče dovođenja igrača.

Povratak Pjace među zagrebačke Plave dogodio se osam godina nakon njegovog odlaska iz Dinama u Juventus. Transfer se dogodio uz odštetu od 29,4 milijuna koliko je pripalo zagrebačkim Plavima, što je u tom trenutku bio rekord za izlazni posao Dinama, a Pjacin transfer je sada drugi na povijesnoj ljestvici za Dinamo, po podatku Transfermarkta, iza odlaska Joška Gvardiola u RB Leipzig za 36,8 milijuna eura.

Teška ozljeda ga usporila

Dok je bio član Juventusa, Pjacu je u velikoj mjeri usporila teška ozljeda koju je pretrpio 2017. godine igrajući za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Estonije u Tallinnu. Stradao je prednji križni ligament koljena, slijedili su operacija i dugi oporavak, a nakon što se vratio na teren, Pjaca je svoj put morao tražiti odlaskom na nekoliko posudbi iz Juventusa.

Posljednja od njih bila je u pretprošloj sezoni u Empoliju, a lani u ljeto je bez odštete napustio Juventus i došao u Rijeku. Odnedavno 29-godišnjak, sezonu u Rijeci završio je sa sedam golova i pet asistencija u SuperSport HNL-u, u kojem su Riječani posljednji ostali u utrci s Dinamom u borbi za naslov prvaka.

Slavili su zagrebački Plavi koji će nove europske izazove imati u posljednjem pretkolu Lige prvaka, a u momčadi će biti i Pjaca kao veliki povratnik nakon što ga na Maksimiru u zagrebačkom plavom dresu nije bilo od rane faze sezone 2016./17., prije nego je otišao u Juventus.




Foto: Vlado Kos / CROPIX

Sretan zbog povratka

“Uvijek je lijepo vratiti se doma, jako sam sretan i veselim se ići u nove pobjede s Dinamom. Nema prevelike filozofije, presretan sam što sam se vratio doma, ovo je moj klub, dat ću sve od sebe kao što sam uvijek i davao. Nadam se da će i ova epizoda u Dinamu biti jednako sretna kao ona prošla. Nadam se možda čak i bolja”, rekao je Pjaca u svojoj prvoj reakciji nakon potvrde povratka na Maksimir, u izjavi koju je objavio Dinamo.

“Sezona je bila dosta dobra, jedan od ciljeva bio mi je vratiti se u reprezentaciju, to sam ostvario, odlazak na Euro isto tako. Nažalost, rezultat nije bio najbolji, ali što je, tu je. Danas je zato malo sretniji dan, povratak u Dinamo, jako sam sretan i veselim se svemu što slijedi”, dodao je Pjaca.

“Pratio sam Dinamo cijelo vrijeme, mislim da se Dinamo dignuo na još jednu razinu više u odnosu na vrijeme kad sam ja bio ovdje. Onda smo bili još novi, uvijek je bila neka nervoza zbog igranja u Europi. Kasnije kada sam gledao, imao sam osjećaj da se igra sa stavom, da su dominantni. Ostvarivali su se dobri rezultati u Europi, definitivno je nova razina u odnosu na vrijeme kada sam ja bio, nadam se da će biti dobrih rezultata u Europi u sezonama koje slijede, kao i u HNL-u i u kupu”, istaknuo je povratnik u Dinamo.




Veliki hrvatski talent u novom klubu iz Lige prvaka, Bayern ga šalje bliže Hrvatskoj

‘Neće trebati previše vremena za prilagodbu’

“Mislim da mi neće trebati previše vremena za prilagodbu. Dijelio sam svlačionicu s Akijem (Ademi, op.) i s Rogom, kada sam zadnji put bio ovdje, veselim se i zbog njih dvojice isto tako. Mislim da će to biti lijepa sezona”, dodao je povratnik na Maksimir i u dres Dinama.

“Definitivno je odličan početak sezone zbog Lige prvaka, to je isto razlika u odnosu na moje vrijeme prije osam godina u Dinamu. Ima dosta više navijača, tome se veselim, Europa je zbog ‘play-offa’ Lige prvaka garantirana, što je lijepa stvar za navijače i za igrače”, zaključio je Marko Pjaca.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.