Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Livaja u novim problemima na Poljudu, u Hajduku pala i jedna kazna

Autor: Ivor Krapac

U razdoblju u kojem se Hajduku dogodio pad, a s njime i gubitak šansi za trofeje u SuperSport HNL-u i Kupu, splitski Bijeli se još od kraja ožujka moraju snalaziti zbog Marka Livaje, a nove vijesti najavljuju da se pauza može produžiti i u kratkom razdoblju do kraja sezone.

Kako je privremeni Hajdukov trener Jure Ivanković rekao na konferenciji za novinare uoči nedjeljne utakmice protiv Istre 1961 u Puli, Livaja je na treningu osjetio novu bol u koljenu. Zbog toga nije mogao ostati raditi do kraja, a uoči nastupa u 34. kolu, tri kola do kraja prvenstva, Ivanković je dodao da nema žurbe s Livajinim povratkom i da je najvažnija stvar potpuna sanacija ozljede koljena.

Podsjetimo, Livaja ne igra nakon što je krajem ožujka u ligaškom derbiju protiv Dinama na Poljudu morao izaći u drugom poluvremenu zbog ozljede koljena. Bilo je to tijekom susreta u kojem je Hajduk izgubio s 1:0, a slijedilo je propuštanje nastupa u polufinalu Kupa u kojem su splitski Bijeli doživjeli još jedan poraz od Dinama.

Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

U prvenstvu se dogodio pad

U izostanku Livaje, za Hajduk je slijedio dodatni pad u kojem je momčad doživjela još tri poraza u prvenstvu, od Rijeke, Osijeka i proteklog vikenda protiv Varaždina. U slaboj seriji splitskih Bijelih dogodio se gubitak šansi za naslov prvaka, a podsjetimo, to je dovelo i do važnih promjena u klubu.

Lukša Jakobušić smijenjen je s čela kluba prije nego mu je istekao ugovor, nedavno ga je naslijedio Ivan Bilić, a dogodila se i smjena Mislava Karoglana s klupe. Jure Ivanković, do tada pomoćni trener, postao je privremeni nasljednik dok Hajduk traži novog čovjeka na klupi.

Za Hajduk, razdoblje puno stresova donijelo je i jedno ‘iskakanje izvan tračnica’ tijekom proteklog vikenda, poslije poraza od Varaždina na Poljudu. Desni bek Dino Mikanović bio je ljutit na novinare zbog objave informacije da je navodno kod trenera Ivankovića završio ‘na ledu’ zbog nediscipline, što je Ivanković kasnije opovrgnuo. Ipak, zbog iskazivanja bijesa Mikanović je dobio kaznu, i to novčanu, a stvar je riješena interno, kako je pred novinarima kazao Hajdukov glasnogovornik Božo Pavković. Upućena je i isprika zbog Mikanovićevog verbalnog napada dok je poslije utakmice protiv Varaždina tražio autora informacije koja se pokazala neistinitom.

Foto: Bozo Vukicevic / CROPIX

Obećavajuće vijesti s Perišićem

Za Hajduk ima i boljih vijesti, ali i za hrvatsku reprezentaciju, s obzirom na to da je riječ o sadašnjem stanju Ivana Perišića u njegovom povratku nakon stanke zbog teške ozljede koljena.




“Osjeća da napreduje iz dana u dan, svjestan je da to ide sporo. Normalno je da se i njemu dogodi slabiji dan. Postoji mogućnost da protiv Istre krene od prve minute, na prirodnijoj poziciji. Očekujem da bude sve bolji i da se što bolje pripremi za ono što ga čeka”, rekao je privremeni Hajdukov trener govoreći o slavnom 35-godišnjem Vatrenom.

Jure Ivanković kazao je i kako vidi svoju budućnost, a svjestan je da nje neće biti na dužnosti prvog trenera u Hajduku. “Moj zadatak je da privedem ovu sezonu kraju na najbolji mogući način. Nakon toga bit će neka druga funkcija. Sigurno neće biti glavni trener, tako da nisam iznenađen da me nema u ponudi”, rekao je.

Dinamo u lovu na izgubljenog Vatrenog, a evo tko napušta Maksimir




‘Motivacija mora biti na visokom nivou’

Najavljujući nastup protiv Istre 1961 u Puli, privremeni trener Hajduka kazao je kakav pristup očekuje. “Motivacija mora biti na visokom nivou. Kad izađete u dresu Hajduka, to je najveća motivacija i ona ne smije biti uvjetovana protivnikom s druge strane”, rekao je.

Protivnik je s Paolom Tramezzanijem na klupi, a Ivanković se dotaknuo i Talijana koji je nekad bio trener Hajduka. “Od njegova dolaska dobro su se stabilizirali, disciplinirani su, čvrsti u obrani, u napadu imaju igrače koji mogu napraviti probleme. Nemaju ni oni neki posebni imperativ, ali vidi se da djeluju kao momčad”, kazao je privremeni trener splitskih Bijelih uoči gostovanja u Puli.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.