Foto: Vojko Basic / CROPIX

Hrvati imaju neobična mišljenja o odlasku Livaje iz reprezentacije: ‘Znam da ima tetovaže’

Autor: H.B.

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je neugodan poraz protiv Turske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. Na Opus Areni u Osijeku porazila ih je Turska s 1:0 i zakomplicirala situaciji u skupini. Hrvatska je svakako mogla bolje, pogotovo kada je u pitanju realizacija i kreacija u napadu, a mnogi se pitaju kako bi to izgledalo da je Zlatko Dalić imao na raspolaganju i Marka Livaju, nominalno najboljeg igrača HNL-a.

Livaja je, podsjetimo, nekoliko dana uoči utakmice s Turskom u kojoj je vjerojatno trebao biti u prvoj postavi u vrhu napada, odlučio samovoljno napustiti zauvijek reprezentaciju.

“Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti”, objasnio je Livaja tako svoju odluku.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Stvarni razlog

Stvarni razlozi vjerojatno imaju veze s onim što se dogodilo u lipnju ove godine, kada je na Rujevici jedan tip iz publike vrijeđao Livaju, a ovaj je potom žestoko reagirao i krenuo u obračun s njime. Nakon toga nastalo je kratko zatišje u reprezentaciji, i nitko nije stao u obranu Livaje pravovremeno i kako treba, i Marko je napustio reprezentaciju. Dalić ga je “pošetedio” i prve jesenske akcije u reprezentaciji, a trebao se u ekipu vratiti upravo sada u Osijeku. No, čini se da je Livaja već odavno prelomio i sada se služebno oprostio od ekipe.

Livaja je lik na kojeg ćete teško ostati indiferentni, bilo da gledate nogomet ili ne, a to se jasno vidi i iz ankete koju smo proveli ovih dana. Pitali smo Hrvate što misle o odlasku Livaje iz reprezentacije i dobili, ha, pomalo neobične, ali zanimljive i konkretne odgovore.

@dnevno.hr A što vi mislite o Livajinom odlasku? ⚽️ #dnevnohr #anketa #voxpopuli ♬ original sound – dnevnohr

‘Znam da ima tetovaže’

“Mislim da ga izbornik i HNS nisu zaštitili kada je trebalo. Ja ne navijam za Hajduk i nisam fan Livaje, ali mislim da je ružno to što mu se desilo”, rekao nam je jedan sugovornik iz Zagreba. Drugi pak ne prati nogomet, ali ima mišljenje o svemu.




“Iskreno nogomet ne pratim, ali iznenadilo me koliko je to naglo došlo, nedjelja popodne i odjednom svi planuli Livaja odlazi iz reprezentacije. A znam da je trebala biti utakmica ovih dana u kojoj je trebao igrati”, rekao nam je drugi sugovornik.

Mišljenje smo potražili i kod djevojaka, koje, iako ne prate nogomet, znaju za slučaj i zanimljivo rezoniraju. “Iskreno baš me i nije briga, ali mislim da je to dobra odluka za njega s obzirom na sve što se događalo”, rekla nam je prva sugovornica, a druga je pak imala vrlo simpatično mišljenje.

“Iskreno nemam pojma. Znam da ima tetovaže, a sad je li on otišao ili ne, stvarno ne pratim nogomet toliko. Čula sam da je konfliktan i da je živac jer je Dalmatinac”, zaključila je naša sugovornica.




Daliću su trebale dvije medalje na svjetskim prvenstvima da pokaže svoje drugo lice

Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.