Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hajduk izgubio od svoje filijale iz susjedstva: Neki se već bune, a vapaj imao i trener

Autor: I.K.

Hajduk je u ranoj fazi priprema za novu sezonu doživio poraz od slovenskog Radomlja, kluba koji je filijala splitskih Bijelih u hrvatskom susjedstvu. Utakmica na pripremama Hajduka u Sloveniji završena je s 1:0 za Radomlje, u čijem je dresu strijelac u 39. minuti bio Rok Štorman.

Gol je bio jedan, a igrača koje je koristio Hajdukov trener Gennaro Gattuso bilo je puno više. Slavni Talijan koji je odnedavno na klupi splitskih Bijelih je na terenu vidio 24 svojih što prvotimaca, što igrača koji bi možda to mogli postati, no bilo je tu dosta aduta iz prošle sezone.

U prvom poluvremenu, Gattuso je imao ovu momčad: Lučić (od 25. minute Silić), Moufi, Uremović, Elez, Diallo, Sigur, Capan, Pukštas, Šošić, Sahiti, Livaja. U drugom poluvremenu izveo je ovu momčad: Kalinić, Hrgović, Šarlija, Prpić, Melnjak, Krovinović, Skoko (od 77. minute Jurak), Kalik, Durdov, Brajković, Antunović.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Trener zazvao pojačanja

Nakon utakmice, Gattuso je poželio da Hajduk uskoro dobije pojačanja. Podsjetimo, spominju se i neka potencijalna baš jako zvučna, poput Ivana Rakitića i Edina Džeke. Bivši talijanski reprezentativni as s terena nada se da će se nešto pokrenuti za splitske Bijele.

“Apsolutno je i moja želja da se to dogodi što prije i da se neki od igrača, koji se povezuju s Hajdukom i postanu njegovi članovi. Napadačke pozicije su nam najdeficitarnije i pokušat ćemo biti što brži da ih i popunimo”, bile su Gattusove riječi, a objavile su Sportske novosti.

Javljaju se i navijači Hajduka. Ispod objave koju je klub imao na svojoj stranici na Facebooku, dolaze reakcije nakon poraza od Radomlja na pripremama u Sloveniji.




‘Štopat’ loptu ne mogu’

“Zabraniti im gledanje EP u nogometu do kraja priprema. Jedan glumi Mbappea, drugi Pedra treći Depaya….. A štopat’ loptu ne mogu”, “Džeko, vrime je”, “iste, stare navike od prošle sezone ostale, ništa novoga, dakle sve po starom… Sporo do bola i samo vraćanje lopte opet uporno unazad. Jad i bijeda se teško iskorijeniti može…. Ne treba njima samo Gattuso, nego im treba vrhunski, ali zaista vrhunski psiholog za glave, i treba im skoro svima ulazni test sportske i nogometne inteligencije”, samo su neke od reakcija.

Bilo je i zazivanja da više igraju juniori. “Više vrijedi ovih par mladih juniora, nego sve ovo što igra godinama nogomet (da budem pristojan)”, bila je jedna reakcija, no neki su smirivali uzbunu, uz riječi da rezultat sada ionako nije važan, dok ne počne ono pravo.

“Prije smo uvijek dobivali sve u pripremnim (prvaci priprema), a kasnije onda patnja. Evo što se mene tiče, nek’ se izgube sve pripremne, ako će to značiti vrhunsku sezonu bar u HNL-u”, bila je jedna od takvih reakcija nakon što je za Hajduk rezultatski krenulo slabo, doduše, za sada samo u ranoj fazi priprema.




Reprezentativac usred skandala u Njemačkoj, istražuju ga zbog radikalne desnice

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.