Foto: Instagram

Hajduk čeka odluku Edina Džeke, na Poljudu i dva zvučna oproštaja

Autor: Ivor Krapac

Nedugo nakon što je postao sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić bavi se s nekoliko zvučnih poslova u ljetnom prijelaznom roku. Jedan je povezan s Ivanom Rakitićem, koji bi na Poljud mogao doći iz saudijskog Al-Shababa, a još jedan odnosi se na Edina Džeku, o kojem se piše u Turskoj, u zemlji u kojoj je od prošle godine član Fenerbahčea.

Turski Fotospor piše da je Džekina odluka dolazak u Hajduk, a na Poljudu bi zaigrao poslije potpisa dvogodišnjeg ugovora. Presudna stvar pritom nije samo sportska, već i poslovna, zbog interesa 38-godišnje nogometne zvijezde Bosne i Hercegovine izvan terena.

“Džeko se planira oprostiti od nogometa nakon još dvije sezone. Nakon povlačenja s terena, radije želi biti u poslovnom, a ne nogometnom svijetu. Skoro sva njegova ulaganja su u Hrvatskoj”, pišu Turci o glavnom motivu Edina Džeke koji ga gura prema Hajduku.

Oprez je često potreban

S informacijama o transferima igrača valja biti oprezan dok se o njima piše u Turskoj, pa tako i u slučaju Edina Džeke i dolaska u Hajduk, no stoji dio priče povezan s njegovim poslovima izvan terena. Poznat je Džekin restoran u Dubrovniku, a zajedno s nekadašnjim reprezentativnim suigračem Senijadom Ibričićem, bivšim velikim adutom Hajduka, tu su i ulaganja u nekretnine u Splitu.




Džekin ugovor s Fenerbahčeom traje još godinu dana, do ljeta 2025., no za njegovu budućnost u momčadi ključnu riječ ima Jose Mourinho. Slavni Portugalac nedavno se primio trenerskog posla u velikom istanbulskom klubu, a na 38-godišnju zvijezdu BiH navodno više ne računa.

Zbog toga, za Džeku se otvaraju druga vrata, a Turci tvrde da je njegov izbor dolazak u Hajduk s obzirom na interese izvan terena. U Hrvatskoj bi sve imao na oku, a nakon završetka igranja bi se i u potpunosti posvetio svojim ulaganjima koja za sada prati izdaleka.

Gvardiol pokazao fotografiju s Modrićem, neki se obrušili nakon njegove poruke




Hajduk se oprostio od Brekala i Kleinheislera

U međuvremenu, Hajduk je objavio oproštaj od dvojice dosadašnjih poznatih prvotimaca, povremenog Vatrenog Josipa Brekala i mađarskog reprezentativca Laszla Kleinheislera. Završene su im posudbe, a nakon toga, klub je potvrdio da se vraćaju u svoje klubove iz kojih su bili na posudbi na Poljudu.

U slučaju Brekala, vraća se u Italiju, u redove Fiorentine, a za Mađara Kleinheislera slijedi povratak u Grčku, u atenski Panathinaikos. Ni za jednog ni za drugog na Poljudu nije bilo previše sreće po dolasku na posudbu u drugom dijelu prošle sezone.

Nije bilo ostvarenja glavnog cilja, s obzirom na to da je Hajduk ostao razočaran u borbi za naslov u SuperSport HNL-u, a za Brekala nije bilo sretnih vijesti ni u njegovoj borbi za odlazak na Euro u Njemačkoj. U dresu Hajduka se nije uspio vratiti ‘na radar’ Zlatka Dalića dok je hrvatski izbornik donosio odluku o putnicima na novo veliko natjecanje Vatrenih.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.