Guliver image (AP Photo/Manu Fernandez)

Gvardiol i Kovačić napravili su nešto što Hrvatska čeka 15 godina

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Manchester City stigao je do nove pobjede u Premier ligi. U utakmici 33. kola protiv Luton Towna Građani su slavili s 5:1 i tako bar na kratko izbili na čelo tablice, a golove su zabili naši reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić.

Zanimljivo, Kovačić i Gvardiol nisu prvi Hrvati koji su zabijali u istoj utakmici Premier lige. Hrvatska je na ovaj uspjeh čekala čak 15 godina, a morate ozbiljno razmisliti da se sjetite tko su bila zadnja dva.

I ne nije Luka Modrić u dresu Tottenham, ali dres tog londonskog kluba je. Naime, za Spurse su zabijali Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka. Bilo je to 3.10.2009. u remiju Spursa s Boltonom 2:2.

Foto: Cropix

Neka druga vremena

Kranjčar je do zgoditka stigao sjajnim volejem u 34. minuti, da bi iz kornera u 73. minuti asistirao Ćorluki koji glavom šalje loptu u mrežu, a Niko je proglašen za igrača utakmice.

Njihova karijera u Tottenhamu nije bila uspješna kao Modrićeva. Kranjčar je došao iz Portsmoutha kao jedan od najboljih veznjaka lige, ali imao je problema s ozljedama. Ćorluka je došao iz Citya, ali nikada se nije do kraja uklopio u sustav.

Manchester City je ovom pobjedom barem privremeno preskočio Arsenal i Liverpool te izbio na vrh Premier lige. Liverpool u nedjelju očekuje susret s Crystal Palaceom, dok će Arsenal snage odmjeriti s Aston Villom.

 




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.