Foto: Damir Krajac/CROPIX

Gattuso se otvorio o Hajduku i iznenađenom Mourinhu: ‘Imam osjećaj kao da treniram Real Madrid’

Autor: Ivor Krapac

Gennaro Gattuso predstavljen je kao novi trener Hajduka po dolasku u Split sredinom lipnja, a na pripremama u Sloveniji, ovih dana priprema svoju momčad za izazove koji dolaze u novoj sezoni. Danas na pripremama, Hajduk je s 1:0 slavio protiv Fenerbahčea kojem je na klupi slavni Jose Mourinho, a u momčadi ima zvijezde poput hrvatskog reprezentativnog golmana Dominika Livakovića te Edina Džeke, nogometne legende Bosne i Hercegovine, kojeg se povezivalo s dolaskom među splitske Bijele, no čini se da od toga neće biti ništa.

Što se Hajduka tiče, slavni Talijan radi s igračima koje ima na raspolaganju, a time je, kako kaže, jako sretan. Tako je pričao nakon utakmice koju je krasnim golom u 85. minuti riješio Bruno Dundov, 16-godišnji novi talent Hajduka. “Sretan sam nakon ovih 21 dana i imam osjećaj kao da treniram Real iz Madrida”, rekao je Gattuso, a objavile su Sportske novosti.

“Svako jutro se budim i sa zadovoljstvom idem raditi s ovim momcima čiji mi se mentalitet jako sviđa jer ulažu maksimalni trud i vidi se da sve rade sa srcem. Isto se na tome zahvaljujem i svim svojim suradnicima, svima iz kluba, kao i novinarima koji nas vjerno prate”, dodao je.




‘Možemo od ovih igrača napraviti bolje i izmisliti nove’

“Prije puta u Split napravili smo i video o svemu. Mi ne možemo kupiti igrače od 20 milijuna eura, ali možemo od ovih napraviti bolje i izmisliti nove, odnosno iz naše akademije kao što je i Durdov. Odradili smo dosad šest utakmica i 33 treninga, a sada ćemo polako smanjivati intenzitet”, nastavio je Talijan na klupi Hajduka.

Kazao je i poneku riječ o razgovoru sa Joseom Mourinhom, koji je uoči nove sezone došao na klupu Fenerbahčea. “U kratkom razgovoru Jose Mourinho mi je rekao da je iznenađen što sam preuzeo Hajduk nakon klubova koje sam vodio, ali za mene nema razlike, uvijek dajem sve”, poručio je Gattuso.

Mourinho za Gattusa nije nepoznanica s obzirom na iskustvo koje slavni Portugalac ima iz talijanskog klupskog nogometa, s klupe milanskog Intera i Rome, a što se novog trenera Hajduka tiče, za njega je ovo novo iskustvo nakon što je do sada vodio Sion, Palermo, OFI s Krete, Pisu, Milan, Napoli, Valenciju i Olympique iz Marseillea.




Pogledajte sukob Livaje u jakoj pobjedi Hajduka, Mourinho i Gattuso smirivali

Slijedi povratak u Split

Nakon pobjede nad Fenerbahčeom, Hajduk se vraća u Split, a poslije dva dana odmora, Gattuso i igrači nastavljaju pripreme kod kuće. Prva službena utakmica splitskih Bijelih bit će protiv HB Torshavna s Farskih Otoka u drugom pretkolu Konferencijske lige. Bit će to prvi susret tog pretkola 25. srpnja na Poljudu, a uzvrat je na rasporedu tjedan kasnije, 1. kolovoza na Farskim Otocima.

Nakon toga, Hajduk prvu utakmicu u novoj sezoni u SuperSport HNL-u ima na Poljudu protiv Slaven Belupa u vikendu 3. kolovoza, a najvjerojatnije će to biti u nedjelju 4. kolovoza, s obzirom na europsko gostovanje na Farskim Otocima ranije u tom tjednu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.