Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo se oprostio od mladog veznjaka, bivši trener Hajduka ga dočekao

Autor: Ivor Krapac

Prije nego bude odluke što će se dogoditi s Brunom Petkovićem, Dinamo se ovih dana oprašta od nekoliko dosadašnjih prvotimaca. Novi odlazak objavljen je u slučaju Marka Bulata, 22-godišnjeg defanzivnog veznjaka, koji će narednu sezonu provesti u belgijskom Standardu iz Liegea, uz opciju da belgijski klub potom otkupi njegov ugovor.

Bulata u njegovoj novoj momčadi čeka Ivan Leko, trener Hajduka u protekloj sezoni, koji je nakon smjene na Poljudu dosta brzo pronašao novi posao i sada vodi Standard. Dok je vodio Hajduk, Leko je u pripremama za utakmice mogao vidjeti i Bulatove glavne snage, ali i nedostatke.

Među glavnim snagama, kod Bulata se nekako najviše isticalo što je znao ‘zapapriti’ protivničkim momčadima iz slobodnog udarca. U protekloj sezoni, imao je po četiri gola i asistencije u SuperSport HNL-u, a sedam golova i četiri asistencije sveukupno, u svim službenim utakmicama.




U Dinamu od 2021.

Bulat je u Dinamo došao 2021. godine. Ranije je bio jedan od glavnih aduta i kapetan Šibenika, a od dolaska među zagrebačke Plave, u Dinamu je imao 87 odigranih službenih utakmica, s ukupno osam golova i sedam asistencija u tim nastupima.

Sada će 22-godišnjeg defanzivnog veznjaka čekati i njegovo prvo iskustvo u inozemstvu, u dresu momčadi koju vodi Ivan Leko, za sada samo na posudbi u dolazećoj sezoni.

Dalić mora prelomiti i odlučiti: Riskantan potez oko Modrića, ovo neće nikome biti lijepo gledati




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.