Foto: GuliverImage

City se razračunao s ‘fenjerašem’, evo što je Guardiola napravio s hrvatskim dvojcem

Autor: Ivor Krapac

Engleski Premiership je na pretposljednji dan u godini nastavljen utakmicama 20. kola, a u svojem nastupu, Manchester City nije se dao iznenaditi protiv Sheffield Uniteda, momčadi s posljednjeg mjesta na ljestvici. City je na domaćem terenu svladao ‘fenjeraša’ s 2:0, s po jednim golom u svakom poluvremenu.

Momčad Pepa Guardiole povela je u 14. minuti, kada se na semafor upisao Rodri. Završni rezultat je u 61. minuti postavio Julian Alvarez.

Uz dvojicu strijelaca, istaknuo se i Phil Foden, koji je ubilježio dvije asistencije.




Gvardiol s punom minutažom

U dolasku do pobjede, Guardiola je dao punu minutažu Jošku Gvardiolu, a utakmicu je od početka igrao i Mateo Kovačić, ali on je zamijenjen sredinom drugog poluvremena, u 68. minuti.

Kovačić je u 43. minuti dobio žuti karton zbog prekršaja.

S osvojena nova tri boda, City je sada na trećem mjestu u prvenstvu, bodovno poravnat s četvrtoplasiranim Arsenalom. U prednosti su Liverpool i Aston Villa, s dva boda više od Cityja i Arsenala.




Yannis Halas/Guliver Image

Villa slavila tek u završnici

U borbi na vrhu ljestvice, Aston Villa je do svoje pobjede u 20. kolu došla tek u završnici domaće utakmice protiv Burnleyja. Momčad iz Birminghama slavila je s 3:2, a odlučujući gol je iz penala u 89. minuti zabio Douglas Luiz.

Prije toga, Burnley se dva puta vraćao iz rezultatskog zaostatka. Za domaće su strijelci bili Leon Bailey (28′) i Moussa Diaby (42′), a goste su u egal vraćali Zeki Amdouni (30′) i Lyle Foster (71′).

Na koncu, Burnley nije došao do boda u utakmici u kojoj je dugo imao igrača manje, poslije isključenja Sandera Bergea zbog drugog žutog kartona u 56. minuti.

Trebao je biti novi hrvatski heroj, ali je na kraju brutalno prevaren

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.