Foto: GuliverImage/Conor Molloy/News Images

City novom pobjedom poslao poruku rivalima, s jednim Vatrenim se dogodio neobjašnjeni potez

Autor: Ivor Krapac

Manchester City proslavio je šestu uzastopnu pobjedu u engleskom Premiershipu. Gostujući Everton je u utakmici 24. kola u Manchesteru izgubio s 2:0, a glavni junak momčadi Pepa Guardiole bio je dvostruki strijelac Erling Haaland, koji je prelomio susret golovima u posljednjih 20 minuta. Na semafor se prvi put upisao u 71., a drugi put u 85. minuti, čime je ispisao i povijest Premiershipa po jednom statističkom podatku.

Velika napadačka zvijezda Cityja je s dvije realizacije protiv Evertona došla do sveukupno 51 gola u elitnom rangu engleskog klupskog nogometa, a to je napravio u jubilarnom 50. nastupu, što ga je učinilo rekorderom po brzini dolaska do 50 ili više golova u Premiershipu.

Norvežanin je pokazao koliko je poseban, a tek su mu 23 godine, s puno prostora da u nastavku karijere sruši i još mnoge druge rekorde. Bio je glavni u pobjedi Guardioline momčadi, u kojoj na terenu ovog puta nije bilo Joška Gvardiola, dok je Mateo Kovačić bio izvan zapisnika za susret s Evertonom.




Neki najavljivali ulogu startera

S Kovačićem se dogodio potez bez objašnjenja s obzirom na to da su neke najave za susret govorile da će biti u početnom sastavu. Ipak, nije kandidirao za nastup, a to se dogodilo nakon što je u prošla dva Cityjeva istrčavanja na teren u prvenstvu igrao malo, s tri minute protiv Burnleyja i četiri minute na početku ovog tjedna protiv Brentforda.

Ako je sve u redu sa zdravljem, možda za 29-godišnjeg Vatrenog stvari budu veselije u utorak, kada će City u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka gostovati u Kopenhagenu. Nakon što je protiv Evertona pratio utakmicu s klupe, igranju u Danskoj nada se i Joško Gvardiol.

City je novom pobjedom u prvenstvu poslao jaku poruku svojim rivalima u borbi na vrhu ljestvice. Poslije dolaska do tri boda protiv Evertona, Guardiolina momčad je barem privremeno na vrhu, s bodom više od Liverpoola i tri boda prednosti pred trećeplasiranim Arsenalom, koji u ovom kolu igraju kasnije.




Prevaga za nastavak lude utrke, njegovim buđenjem budi se i Dinamo

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.