Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Borba između Dinama i Hajduka za bivšeg Vatrenog, evo što su mu ponudili Modri

Autor: GIŠ

Kako smo dosta nenadano ostali lišeni velikih uzbuđenja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, kada je Hrvatska nažalost završila natjecanje već u skupini, ne preostaje nam ništa drugo već okrenuti se domaćim nogometnim temama u HNL-u, gdje klubovi traže pojačanja za nadolazeću sezonu.

Hajduk je već napravio veliki posao dovođenjem Gennara Gattusa na mjesto trenera, a Splićani su nedavno izrazili i želju za dovođenjem bivšeg Vatrenog Diona Drena Belje i time ušli u izravan rat s Dinamom oko mladog napadača Augsburga, koji ga želi uzeti opcijom – posudbe.

Beljo je bio spominjan kao prvi odabir Dinama za napadačku poziciju još dok je u klubu bio Ante Čačić, a Dion je tada sjajno igrao prvo za Istru a onda za Osijek, no na kraju mladi napadač je završio u Bundesligi u već spomenutom Agsburgu, gdje se baš nije naigrao tijekom prošle sezone.

Loša sezona

Dion Drena Beljo je u Augsburg prešao kao napadač Vatrenih, Dalić je u njemu vidio veliki potencijal, no kako je sezona odmicala Hrvat je igrao sve manje u Augsburgu te je ispao iz planova reprezentacije, a čini se kako će na kraju i put Lijepe naše.




Bivši napadač Osijeka je prošle sezone u Augsburgu odigrao 26 utakmica, ali samo u jednoj je svih 90 minuta bio na terenu i pritom je zabio je dva gola, protiv Bayerna i Bochuma. Beljo izgleda kako više nije u planovima bundesligaša, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se bivši Vatreni odlučiti za Dinamo ili Hajduk, ili možda neku treću destinaciju.

I dok se plete priča oko Belje, Dinamo radi na dovođenju igrača na ipak deficitarnijim pozicijama od one napadačke, barem dok je još u klubu Bruno Petković pa se spominju dolasci dva Španjolca, stopera Raul Torrente iz Granade i lijevog beka Rome Jana Oliverasa. Što se Hajduka tiče još nema nekih velikih novosti oko mogućih pojačanja, ali ako se Kalinić upustio u borbu za Belju s Dinamom, to nam može nagovijestiti vrlo aktivan ljetni mercato za naše dvije najbolje momčadi.

Gnjusan i sraman potez ovog Srbina prema Hrvatima: U Hrvatskoj se tako ne ponašamo

 

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.