Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘Bomba’ s Maksimira, Dinamo se bori za velikog talenta

Autor: Ivor Krapac

Vodeći hrvatski klubovi u ranoj fazi priprema obavljaju posao na terenu, no radi se i u klupskim uredima. Na Maksimiru, ovih dana se u fokusu našao veliki talent iz Kolumbije, 20-godišnji krilni igrač Juan Cordoba, za kojeg su zagrebački Plavi zagrizli u potrazi za novim pojačanjem.

Cordoba igra na poziciji desnog krila, kao i Marin Šotiček, 19-godišnjak iz Lokomotive kojeg su na Maksimiru željeli dovesti, no to se nije ostvarilo. Za mladog Kolumbijca, dolazak u Dinamo donio bi novo iskustvo u karijeri, u kojoj je do sada igrao samo u svojoj domovini.

Kolumbijski krilni igrač je član Deportiva iz Calija. Prošle sezone imao je 19 nastupa u kolumbijskom prvenstvu, sa šest golova i dvije asistencije u ligaškim utakmicama. U Kolumbiji je na glasu kao veliki talent, a vrijednost na nogometnom tržištu je 1,2 milijuna eura, po podatku Transfermarkta.

Igrao i za reprezentaciju

Do sada u karijeri, Cordoba je u klupskim vodama bio u akciji u svojem sadašnjem klubu, Deportivu iz Calija, a bio je i na posudbi u Fortalezi CEIF. Ondje je bio preklani u razdoblju od srpnja do prosinca. Pored toga, pamti i igranje za reprezentaciju, u uzrastu do 20 godina u dresu Kolumbije.

Za kolumbijsku mladu reprezentaciju, igrač za kojeg je zagrizao Dinamo prikupio je sedam odigranih utakmica, a u tim nastupima ima jedan zabijeni gol.




Hrvati godinama trpjeli nepravdu u Jugoslaviji, srpska legenda otvorena o sudbini velike momčadi

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.