Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Bivši trener Hajduka krenuo oslabiti Dinamo, na meti su mu dva igrača

Autor: GIŠ

Kako Europsko prvenstvo kreće prema svojoj završnici, tako se pojačavaju poslovi na nogometnom mercatu, na kojem su igrači Dinama iz Zagreba već odavno na cijeni. Tako prema informacijama belgijskog stručnjaka za transfere Sache Tavolierija, Boško Šutalo je na pragu prelaska u belgijski Standard Liege, kod bivšeg trenera Hajduka Ivana Leke.

Kako prenose Sportske novosti, Dinamov stoper napustio bi Maksimir bez odštete, a Modri bi dobili postotak od budućeg transfera. Pregovori o detaljima transfera su u tijeku i sve bi moglo biti brzo zaključeno. Uz interes za Šutala, Leko je pokazao je interes i za Marka Bulata, koji bi u Belgiju otišao na posudbu s opcijom otkupa.

Izgleda kako je Leko odlučio malo oslabiti Dinamo pred novu sezonu, no ipak odlazak Boška Šutala i Marka Bulata ne bi previše pogodio Sergeja Jakirovića u planovima za novu sezonu, jer su jedan i drugi igrač dosta dugo bili ozlijeđeni, tako da ih trener modrih nije previše koristio u završetku sezone.

Nisu se dokazali




Boško Šutalo u Dinamo je došao iz Atalante prije dvije godine  u transferu vrijednom 4 milijuna eura, što je drugi najskuplji ulazni transfer u Dinamovoj povijesti. Zamisao Dinama je da u stoperskom tandemu ima dva Šutala, Joška i Boška, ali nažalost Boško se nakokn sjajnog starta teško ozlijedio i nakon toga više nikada nije pronašao pravu formu.

Marko Bulat isto je imao sjajan početak prošle sezone, no i njega je snašla ozljeda te je pao u drugi plan kod Sergeja Jakirovića, iako je Bulat igrao nešto više pred kraj netom završene sezone. No Bulat je zaključio kako niti u idućoj sezoni neće imati puno veću minutažu i klub i igrač dogovorili su posudbu u Standard, a prema Belgijcima, Bulat bi u Liege mogao doći već u četvrtak.

Dinamo na početku nove sezone ima povijesnu priliku u jednoj utakmici kvalifikacija izboriti plasman u novi format Lige prvaka, a već mu je zagarantirano mjesto u skupini Europa lige, tako da Sergej Jakiroić sigurno što prije želi znati s kojim kadrom će moći računati na početku priprema.

Pravi navijači Vatrenih su očajni, Savez mora reagirati, ovo se ne smije ponoviti

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.