Guliver Image/Srpski navijači/Ilustracija

Nijemci u strahu od srpskih huligana: ‘Stiže ih 500 koji će pokušati izazvati ogromne nerede’

Autor: K.I.

Prvi trening srpske nogometne reprezentacije po dolasku u Augsburg izazvao je veliku pozornost, a odmah je izbio skandal. Okupilo se oko 3000 gledatelja i s velikim su aplauzom pozdravili momčad izbornika Dragana Stojkovića ‘Piksija’.

U jednom trenutku trening je morao biti prekinut zato što je na teren uletio navijač koji se želio fotografirati s Dušanom Vlahovićem, a nešto kasnije na teren su upala dvojica navijača. Jednog je tada izveo Vlahović, a drugog policija.

Valja reći kako su na teren upadala djeca koju su se željela fotografirati s poznatim igračima, a ostalim navijačima Srbije nikako se nije svidjela reakcija policije koja je preko atletske staze izvela dječaka u dresu Crvene zvezde. U tom trenutku na teren je doletjela baklja. Video spomenute scene možete pogledati OVDJE.




Nijemci u strahu od navijačkih nereda

Srpska nogometna reprezentacija nalazi se u skupini C zajedno s Engleskom, Slovenijom i Danskom. Natjecanje ‘Orlovi’ otvaraju utakmicom protiv Engleske u Gelsenkirchenu u nedjelju, a ta je utakmica proglašena utakmicom ‘visokog rizika’.

Broj policijskih snaga stoga će za taj susret biti povećan, a razlog su huligani. Nekada je policija strahovala od engleskih huligana, a sada su Nijemcima su glavni razlog za strah Srbi koji će posve je izvjesno biti dominantni na tribinama u ovome susretu.

“Njemačka policija je u strahu da će oko 500 huligana iz Srbije pokušati izazvati ogromne nerede na utakmici protiv Engleske u nedjelju”, navodi jedna od huliganskih stranica na društvenoj mreži X. Novinar David Wilkes je u Beogradu posebno upozorio na navijača Crvene zvezde: “Ozloglašeni su nacionalisti kojima razbijanje glava nije jedino što znaju. Specijalizirali su se kao banda za političko nasilje, organizirani kriminal i reketarenje.”




Legenda poslala poruku Daliću: ‘Ne mogu se načuditi ovim reakcijama, ne gledam to tako’

 

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.