Guliver image

Navijači Hajduka sanjaju nemoguće: Kalinić radi sve da Rakitić i Džeko dođu na Poljud

Autor: Ivan Lukač

Ne treba puno da se među navijačima Hajduka zapali euforija, a dolazak Gattusa lagano je “zapalio” taj vulkan euforije. Međutim, sportski direktor Nikola Kalinić radi da dođe do potpune erupcije.

Kako se već dugo piše novoj upravi Hajduka jedan od glavnih ciljeva je dolazak legende BiH nogometa, Edina Džeke te legende hrvatskog nogometa, Ivana Rakitića.

Oba su igrači pod ugovorom, Rakitić u saudijskom Al Shababu, a Džeko u Fenerbahčeu. Zanimljivo nijedan klub neće raditi probleme oko njihovog puštanja, no postoji trik.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Sve je moguće

Obojica imaju značajne ugovore u svojim klubovima te teško da će ih klubovi pustiti bez odštete, a Hajduk tog novca nema. Postoji opcija posudbe, a turski mediji pišu kako Fener ne planira plaćati Džeku nego će tražiti da Hajduk pokrije cijelu plaću.

Prema izvorima Edin Džeko ima plaću od 7 milijuna godišnje u turskom velikanu što je iznos koji je uvelike iznad mogućnosti splitskog kluba iako postoji mogućnost da se plaća smanji jer ovo je zadnja godina ugovora.

Hajduk u svakom slučaju ima veliku želju dovesti dva veterana koji su imali i više nego čudesnu karijeru. Od drugih transfera zasada se jedino spominjala još jedna posudba, a to je ona Diona Drene Belje.

U Dinamu spremaju novu poslasticu: Nakon Pjace idu po još jednog Vatrenog, ali postoji problem







Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.